Opera din Timisoara – iluminata in albastru, de Ziua Internationala a Autismului

De Valentin Rusu
Opera din Timisoara – iluminata in albastru, de Ziua Internationala a Autismului
© TION: Opera din Timisoara - iluminata in albastru, de Ziua Internationala a Autismului
În 2 aprilie 2015, cu ocazia Zilei Internaţionale a Autismului, Fundaţia “Pentru Voi” organizează la Timişoara o serie de evenimente pentru conştientizarea autismului, care vor avea loc în cadrul acţiunii “Light it up blue”.

Ligt It Up Blue este o acţiune internaţională prin care, în 1 şi 2 aprilie, se iluminează în albastru clădiri importante din întreaga lume. Pentru al şaptelea an consecutiv şi Timişoara se alătură metropolelor lumii în această acţiune de conştientizare a autismului prin Fundaţia “Pentru Voi”, care organizează o serie de manifestări.

În 2 aprilie, la Timişoara, între orele 20:00 şi 20:45 are loc un marş albastru prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra Zilei Internaţionale a Autismului, pe traseul Operă – Catedrală- Primărie – Operă. Marşul va fi condus de Fanfara Pro Amiciţia, iar persoanele care vor participa la această acţiune vor fi îmbrăcate în albastru.

Între ora 20.45 şi 21.00 vor fi lansate lampioane albastre în faţa Operei Române, ca simbol al speranţei şi al recunoaşterii valorii persoanelor cu Tulburări de Spectru Autist. De la ora 21.00 la 22.00 clădirea Operei Române din Timişoara va fi iluminată în albastru.

“Pentru al şaptelea an consecutiv, Fundaţia Pentru Voi serbează la Timişoara Ziua internaţională de conştientizare a autismului. Pe plan internaţional, dacă pentru copiii cu autism există programe terapeutice, centre specializate şi metode de intervenţie timpurie, pentru adulţii cu tulburări de spectru autist nu există mai nimic. Sunt foarte puţine programe de sprijin a tinerilor şi adulţilor cu autism, nu se cunosc metode terapeutice eficiente. De aceea, e nevoie de un efort conjugat al societăţii civile din întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra nevoii de sprijinire a programelor de cercetare in domeniul autismului şi de dezvoltare a serviciilor pentru adulţii cu TSA”, a declarat Laila Onu, director executiv Fundaţia “Pentru Voi”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !