Oferta speciala in ianuarie, la Teatrul German din Timisoara

De S.P.D.
Oferta speciala in ianuarie, la Teatrul German din Timisoara
© TION - derdiedans
Shakespeare, Cehov, Bertolt Brecht, Camus și laureata Nobel – Herta Müller: repere cu majusculă pentru a începe nemțește anul teatral la Timișoara. Pe afișul Teatrului German în prima lună a anului 2014 se află 11 reprezentații. Și, pentru un bun start în noul an, TGST vine în ianuarie cu o ofertă specială.

La Teatrul German din Timișoara, primul spectacol al noului an va fi „Ținuturile joase”, de Herta Muller, versiune scenică a lui Niky Wolcz.

„Ţinuturile joase este o colecţie de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturităţii, naratoarea îşi aminteşte de copilăria ei din Niţchidorf, de şcoală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans şi de experienţele de la oraş. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri și readuse la viaţă personajele trecutului. Povestitoarea retrăieşte propriile temeri din copilărie, conflictele părinţilor ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură şi umor”, explică realizatorii spectacolului.

Reprezentația este programată duminică, 12 ianuarie, de la ora 19.30.

Miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19.30, actorii TGST joacă una dintre cele mai însemnate piese ale dramaturgiei universale: „Pescărușul”, de Anton Pavlovici Cehov, un spectacol de Yuri Kordonsky, în scenografia lui Dragoș Buhagiar.

Joi, 16 ianuarie, de la ora 20, spectatorii vor petrece la „Nunta micilor burghezi”: comedia lui Bertolt Brecht este regizată de Alexandru Dabija, într-un decor de Dragoș Buhagiar, cu coregrafia lui Florin Fieroiu. Spectacolul se reia și în 31 ianuarie.

„Făptași”, de Thomas Jonigk, piesă regizată în premieră pe țară de Szabó K. István, este spectacolul programat pentru seara de sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19.30.

Joi, 23 ianuarie, de la aceeași oră, spectatorii vor vedea „Tineri fără Dumnezeu” după Ödön von Horváth, tot o premieră pe țară, pusă în scenă de Clemens Bechtel (Germania), cu scenografia lui Fehervari Zsolt.

„Neînțelegerea”, de Albert Camus, în viziunea lui Bocsardi Laszlo, este propunerea TGST pentru duminică, 26 ianuarie, de la ora 19.30.

În seara de 27 ianuarie, de la aceeași oră, scena Teatrului German îi aparține lui Titus Andronicus: piesa lui William Shakespeare este regizată la Timișoara de Brian Michaels (Germania).

Unul dintre cele mai captivante spectacole ale stagiunii timișorene se află pe afișul serii de 30 ianuarie de la ora 19,30: „derdiedans”, performance după un concept de Florin Fieroiu.

Pentru copii, trupa TGST joacă „Fetița cu chibrituri”, după Hans Christian Andersen, în versiunea scenică a Simonei Vintilă. Spectacolul va fi jucat în sala Studio a Teatrului Maghiar, în 28 și 29 ianuarie, de la ora 11. Toate spectacolele TGST se traduc în limba română.

De reținut că Teatrul German are pentru publicul său o ofertă specială, numai în luna ianuarie: prețul tuturor biletelor la toate spectacolele este de 8 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !