O scoala speciala din Timisoara – intre a fi cumparata de autoritati si a se construi o cladire noua

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
O scoala speciala din Timisoara – intre a fi cumparata de autoritati si a se construi o cladire noua
Consilierii județeni au dezbătut îndelung situația unei școli speciale din Timișoara în ședința de miercuri, punându-se problema de a se cumpăra spațiul respectiv sau de a se construi un nou imobil. Cert este că trebuie luată o decizie în acest sens, deoarece proprietarii și-au exprimat dorința de a vinde imobilul unde școala stă în chirie.

Este vorba despre Școala Dumitru Ciumăgeanu, pentru care Consiliul Județean Timiș plătește chirie la Ordinul Surorilor de Notre Dame Timișoara nu mai puțin de 40.000 de euro pe an. Proprietarul și-a manifestat dorința de a vinde clădirea, iar Consiliul Județean Timiș are dreptul de preempțiune. În ședința de consiliu județean de miercuri s-a pus problema aprobării cumpărării imobilului din zona Iosefin. Până la urmă consilierii județeni au fost de acord cu demararea negocierilor în vederea cumpărării, dar nu toți componenții consiliului aderă la această idee. Mulți ar dori cumpărarea unei clădiri noi, deoarece cea în care funcționează acum Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu Timișoara trebuie și reabilitată.

Potrivit raportului de evaluare realizat de o societate, valoarea de piață a imobilului este de 731.778 euro, iar valoarea lucrărilor de consolidare care trebuie realizate este de 1.077.857 euro, rezultând o valoare totală de piață de 1.809.635 euro. Imobilul are o suprafață construită desfășurată de peste 3.000 de metri pătrați și teren de aproape 1500 de metri pătrați. Trebuie menționat și faptul că acest imobil este unul care trebuie consolidat din punct de vedere al riscului seismic. Din această cauză consilierul județean Marius Martinescu (PNL) a propus mutarea imediată a școlii din acest spațiu.

”Ajungem undeva la 2 milioane de euro să o și renovăm și cumpărăm. Dacă am face o școală nouă nu cred că ar depăși costurile pentru o clădire veche”, a spus consilierul județean independent Petru Juravle.

Consiliul Județean Timiș va construi o școală nouă, cea a Liceului Speranța, a cărui construcție costă, fără teren și dotări, 2.300.000 de euro.

”Nu se poate discuta de investiții în consolidarea clădirii atâta timp cât ea este închiriată. Sper ca această comisie pe care am ales-o să poată negocia varianta cumpărării și să putem discuta și de ideea consolidării clădirii pentru eventuale probleme din punct de vedere seismic. Clădirea este în zona Iosefin, dintre clădirile mai noi din zonă, dar aproximativ toate clădirile din zonă sunt cu probleme”, spune Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

La școala Ciumăgeanu sunt în prezent 165 de elevi din Timișoara. Sunt și 197 de elevi care sunt incluși în învățământul de masă, iar cadrele didactice care lucrează cu ei sunt angajați ai Centrului Dumitru Ciumăgeanu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor