O noua sesiune de rezidentiat pentru absolventii universitatilor de medicina

De Delia S. Barbu
In 25 martie 2012 va avea loc un nou concurs de intrare în rezidentiat
In 25 martie 2012 va avea loc un nou concurs de intrare în rezidentiat
În 25 martie 2012 va avea loc un nou concurs de intrare în rezidenţiat pentru posturile şi pe locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicină. Înscrierile se fac la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Concursul, organizat de Ministerul Sănătăţii, se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Conform proiectului, concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se fac la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs până la data de 29 februarie 2012, inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care doresc să concureze, până la aceeaşi dată.

Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte.

Tinerii medici vor concura pe 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii şi pe www.rezidenţiat.info.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !