O noua maternitate – maxima urgenta pentru CJ Timis. Constructia va incepe cel tarziu in primavara anului 2016

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
O noua maternitate – maxima urgenta pentru CJ Timis. Constructia va incepe cel tarziu in primavara anului 2016
© TION: O noua maternitate - maxima urgenta pentru CJ Timis. Constructia va incepe cel tarziu in primavara anului 2016
O nouă maternitate în urbea de pe Bega, una care să fie situată lângă Casa Austria şi care să deservească la nivelul anilor în care trăim populaţia judeţului şi a regiunii, a devenit o prioritate pentru Consiliul Județean Timiș. Primii paşi concreţi spre acest deziderat au fost făcuți, iar construcţia ar putea începe chiar în toamna acestui an sau cel târziu la începutul anului 2016.

“Considerăm din punct de vedere al domeniului sănătăţii şi în urma discuţiilor avute cu conducerea Spitalului Judeţean şi cu medici de specialitate că realizarea unui spital materno-infantil în cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara este absolut neesară şi în acelaşi timp de maximă urgenţă. Pentru asta, din punct de vedere al consiliului judeţean am făcut demersuri către Compania Naţională de Investiţii, în speranţa obţinerii finanţării de la Guvernul României, prin fonduri guvernamentale, ori măcar a unui procent din valoarea aproximativă de 20-25 de milioane de euro”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Realizarea maternităţii este posibilă pe suprafaţa de teren de lângă Casa Austria, care este în domeniul public al judeţului.

“Cred că indiferent de obţinerea unor surse din afara bugetului local, consiliul judeţean are ca prioritate demararea acestei investiţii. În acest moment se realizează studiul de oportunitate şi necesitate, urmând ca în perioada imediat următoare să demarăm studiul de fezabilitate, iar după aceea proiectarea plus execuţia. Realizarea unei astfel de investiţii va putea închide activitatea Maternităţii Bega, şi astfel întreaga activitate se va desfăşura într-un centru de sănătate modern, de ultimă oră, care poate deservi, din punct de vedere al activităţilor medicale, întreaga regiune de Vest a ţării. Activitatea de la Bega se va muta în spaţiul nou construit, acolo, la Bega, condiţiile nu sunt chiar cele mai moderne la ora asta”, mai spune Dobra.

Din punct de vedere al paturilor, al fluxului medical, al întregului act medical, studiul de oportunitate şi studiul de prefezabilitate şi fezabilitate vor da exact necesarul de paturi şi ceea ce presupune această nouă maternitate din punctul de vedere al saloanelor postnatale. Proiectul de oportunitate se va face din banii CJ Timiş. Dacă Guvernul nu va da bani pentru acest proiect, atunci CJ Timiş va aloca bani din bugetul propriu.

“Necesitatea a venit din lipsa de condiţii şi numărul de locuri în actuala maternitate Bega. La ora asta, când vorbim despre o maternitate mare trebuie să ne gândim şi la posibilitatea unor condiţii de cazare spitaliceşti mult mai moderne, oferind doritorilor posibilitatea de rezerve, saloane cu două paturi, condiţii mult mai decente de cazare în cadrul maternităţii. Construcţia va demara cel târziu în primăvara anului viitor, noi ne-am dori în toamna acestui an”, spune Dobra.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor