tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Ştiri din Timiș
O meserie devenita pasiune: de la chimia alimentara la mestesugul de a face bere

O meserie devenita pasiune: de la chimia alimentara la mestesugul de a face bere

la 5 October 2013 18:10 Reactualizat la: 6 October 2013 13:48
5 October 2013 18:10 Reactualizat la: 6 October 2013 13:48
Chiar dacă nu a fost mare băutor de bere în vremea studenţiei, Zoli Borsos a avut fericirea să lucreze la primul job din carieră chiar în domeniul producţiei mult apreciatei licori. De peste cinci ani este team manager la Fabrica de Bere din Timişoara şi stabileşte cum trebuie să fie berea care ajunge pe mesele bănăţenilor.
Scris de M. Hoster - Chiar dacă nu a fost mare băutor de bere în vremea studenţiei, Zoli Borsos a avut fericirea să lucreze la primul job din carieră chiar în domeniul producţiei mult apreciatei licori. De peste cinci ani este team manager la Fabrica de Bere din Timişoara şi stabileşte cum trebuie să fie berea care ajunge pe mesele bănăţenilor.

Trimite articolul

X

„Nu am visat niciodată că voi lucra ca şi berar. Din fericire a fost primul meu job şi am rămas aici, sunt de mai mult de cinci ani la Fabrica de Bere”, ne-a declarat Zoli Borsos, team manager.

„A devenit pasiune, îmi place ce fac enorm, este primul meu job. Interacţionezi cu oamenii din branşă, suntem o comunitate bine văzută”, mai spune Zoli.

Unii s-ar putea gândi că prietenii discută pe seama berii pe care Zoli o produce. E bun gustul, nu a reuşit lotul acesta? „Nu se supără, chiar spun cât de bună este berea. Oricum, procesul de producţie este atât de bine controlat, încât nu pot apărea diferenţe de calitate”, vorbeşte Zoli despre relaţia cu prietenii şi berea care colorează această relaţie.

„Am studiat Chimia Alimentară, la Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului. Surprinzător pentru unii, nu am băut în facultate multă bere. Postul pe care am început lucrul e un post la fabrică extrem de căutat. E concurenţă mare, nu mă aşteptam să-l prind. Acum sunt şef de schimb, controlez procesul de producţie de la materie primă până la gust. Normal că degust berea, cât de mult ai folosi tehnica modernă nu poti înlocui omul care gustă efectiv berea”, a mai spus berarul timişorean.

El recunoaşte că noi bem în sticlele de bere ce îi place lui la bere. Dar şi aşa, există standardele stabilite care nu pot fi încălcate. „Cel mai mult contează apa, cât e de bună atât de bună este şi berea finală. Iar fabrica din Timişoara se mândreşte cu o apă bună, obţinută din propriile foraje”, explică Zoli.

Zoli Borsos mai spune că berea românească şi cea timişoreană este una de cea mai bună calitate, care concurează de la egal la egal cu orice sortiment european oricând.

Trimite articolul

X
Taguri:
berar ,
bere ,
fabrica de bere ,
meserie ,
timisoreana ,
tion
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    FOTO. Au intrat în circulație primele troleibuze noi. Unul s-a și blocat
    2
    PROGRAM. Zilele „Traian Grozăvescu” la Lugoj. Se împlinesc 130 de ani de la nașterea marelui tenor
    3
    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni
    4
    FOTO. Ce s-a ales de Victoria socialismului? Praful și pulberea de pușcă!
    5
    Îngrijorare la ITM Timiș: Doar 60% dintre angajatori au trecut la REGES-ONLINE. Amenzi de până la 20.000 lei din 2026
    6
    Trump taie tarifele la importuri agricole în plină nemulţumire economică a alegătorilor
    7
    FOTO. Circulația trenurilor, dată peste cap după ce un cofraj a căzut pe calea ferată între Timișoara și Arad
    8
    Expoziție și recital alături de membrii Phoenix în memoria lui Nicu Covaci, la Timișoara
    9
    Proiecție specială in memoriam Robert Redford la Cinema Timiș. „All the President’s Men”, un simbol al jurnalismului american
    10
    FOTO. „Acasă în Comunitate”, proiect prin care zeci de copii din Timișoara sunt sprijiniți să rămână alături de familie

    Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 18 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Grădiniță modernă pentru 360 de copii, construită cu fonduri europene la Moșnița Nouă

    Eveniment

    Accident la Belinț. Pasager rănit după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac

    Ştiri din Timiș

    Festivalul de Datini și Colinde transformă Giarmata într-o scenă a folclorului autentic

    Ştiri din Timiș

    Pișchia celebrează identitatea bănățeană la prima ediție a Festivalului de Cultură „Ionel Iacob-Bencei”

    Ştiri din Timiș

    Controale extinse la azilele de bătrâni din Timiș după neregulile descoperite la Cenad

    Ştiri din Timiș

    Rata șomajului din Timiș rămâne scăzută, în ciuda a aproximativ 600 de concedieri anunțate

    Eveniment

    Șoferiță de 16 ani, rănită după ce a trecut pe roșu și a intrat într-o altă mașină, la Timișoara

    Ştiri din Timiș

    Ginecologia oncologică, o luptă contra timpului. Prof. Marius Craina: „Femeile ajung la noi prea târziu, dar asta se poate schimba”
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici