O firma implicata intr-un scandal cu terenuri face evaluari la proprietatile Primariei Timisoara

De Roxana Deaconescu
16Comentarii
O firma implicata intr-un scandal cu terenuri face evaluari la proprietatile Primariei Timisoara
© Tion: O firma implicata intr-un scandal cu terenuri face evaluari la proprietatile Primariei Timisoara
Vreme de patru ani, o mică firmă cu sediul într-un sat din județul Brașov, implicată într-un scandal cu vânzarea de terenuri sub prețul pieței, va face toate evaluările pentru proprietățile primăriei. Primește puțin peste jumătate de milion de euro pentru aproape 22.000 de rapoarte de evaluare.

Municipalitatea a semnat recent un contract-cadru cu valabilitatea pe patru ani cu firma Fidox SRL, care are sediul în satul Purcăreni, comuna Tărlungeni din județul Brașov. Fidox a câștigat licitația lansată pentru „prestarea de servicii de consultanță/expertiză privind executarea de «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes»”.

Primăria va încheia câte un contract subsecvent anual, din 12 în 12 luni sau de câte ori va fi nevoie. În total, firma Fidox SRL va încasa din bugetul Timișoarei 2,6 milioane de lei cu tot cu TVA, adică aproape 560.000 de euro.

„Promitentul – prestator se obligă ca, în baza contractelor subsecvente încheiate cu promitentul – achizitor, să execute minimum 10, maximum 21.928 «rapoarte privind reevaluarea, evaluarea imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Timișoara, a statului român și a celor pentru care Municipiul Timișoara prezintă un interes», în conformitate cu documentația de atribuire, respectiv caietul de sarcini, graficul de timp anexat ofertei și cu obligațiile asumate prin prezentul acord”, se arată în contractul dintre cele două părți.

Firma Fidox SRL a fost înființată în anul 2001, iar anul trecut a avut doar un angajat. De altfel, cu greu a depășit doi angajați de la înființare și până acum. Potrivit listafirme.ro, doar în 2008 a avut patru angajați. Cifra de afaceri a fost de 644.064 lei pe anul 2017, cu un profit de puțin peste 250.000 de lei. Cea mai mare cifră de afaceri a avut-o în 2013, de aproape 1 milion de lei, când a fost implicată într-un imens scandal în Ploiești. Presa locală scria la acea vreme că, în baza evaluărilor făcute de Fidox SRL, Primăria Ploiești a vândut terenuri la un preț cu 30% mai mic decât prețul pieței. Contractul cu municipalitatea de acolo era în valoare de puțin peste 12 milioane de lei.

Primarul Nicolae Robu s-a plâns în nenumărate rânduri de faptul că la nivelul primăriei nu există un inventar clar al proprietăților orașului. În mai multe rânduri a descoperit că municipalitatea deține anumite terenuri despre care nu se știa c-ar fi ale orașului.

„Sunt progrese importante cu inventarierea patrimoniului, dar nu am încredere totală în situațiile prezentate în momentul de față. Avem o situație cu foarte multe rubrici, cerute și de Curtea de Conturi, și de organele de anchetă, pe diversele subiecte, și ea este asumată de aparatul tehnic care o întocmește și o semnează. Ei spun că este reală, dar eu am rețineri”, ne declara primarul Timișoarei în această primăvară.

Edilul anunța că va face o nouă modificare în organigrama primăriei și că va crea, de fapt, două direcții de patrimoniu, una care să aibă în grijă estul orașului, iar alta vestul Timișoarei. Până acum nu s-a schimbat nimic.

Articole pe aceeași temă:

De șase ani de când este primar, Nicolae Robu tot nu și-a găsit echipa perfectă în primărie, cu care să poată rezolva toate problemele orașului. Vrea să schimbe din nou organigrama și să împartă Direcția de Patrimoniu în două direcții: una pe estul orașului și alta pe vest. Edilul spune că încă nu e...
Fiecare după… priorități! Aparent, piața din cartierul Soarelui, promisă încă din 2013, nu a fost destul de importantă pentru mai-marii din Primăria Timișoara, care s-au plâns în repetate rânduri că nu o pot amenaja pentru că terenul aparține statului român și nu-l pot obține. S-a descoperit recent ...
Haos general cu proprietăţile din patrimoniul Primăriei Timişoara. Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că în urma procesului de inventariere a acestor obiective de patrimoniu, s-a descoperit că imobilul din centrul oraşului în care funcţionează Spitalul Militar aparţine de fapt municipalităţii...16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor