O firma din Arad va amenaja fantana arteziana din cartierul Soarelui

De A.S.
22Comentarii
O firma din Arad va amenaja fantana arteziana din cartierul Soarelui
© TION - O firma din Arad va amenaja fantana arteziana din cartierul Soarelui
Fântâna arteziană cu jocuri de lumini controlate de la distanță pe care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a decis să o realizeze în noua piațetă din fața Școlii nr. 30 din cartierul Soarelui va fi amenajată de o firmă din Arad care nu are niciun angajat. Vorbim despre un SRL înființat în primăvara anului trecut. Oricum, fântâna de pe strada Aștrilor trebuie să fie gata în decurs de mai puțin de o lună.

Studiul de fezabilitate pentru realizarea noii fântâni din cartierul Soarelui, de pe strada Aștrilor, a fost aprobat în consiliul local în primăvară, la solicitarea primarului Nicolae Robu, dornic să realizeze o arteziană în cartierul în care locuiește, care a intrat în reabilitare.

Autorităţile au propus acolo o fântână în formă de soare, cu nouă bazine, unul rotund în mijloc şi altele care să imite razele soarelui de jur împrejur. Din aceste bazine ar urma să ţâşnească apa, pe jocuri de lumini colorate, iar oficialii primăriei să poată controla de la distanţă, de pe calculator, întreg sistemul. Aleșii au fost de acord, valoarea lucrării estimată atunci fiind de aproape 440.000 de lei fără TVA, aproximativ 100.000 de euro, iar durata de realizare a investiției de 4 luni.

Între timp, s-au finalizat procedurile de achiziție și a fost încheiat contractul pentru execuția lucrărilor.

O firmă din Arad, înfiinţată în aprilie 2013, având sediul într-un apartament de bloc şi zero angajaţi, potrivit datelor oficiale ale societăţii, ar urma să amenajeze, în 29 de zile, fântâna arteziană din Soarelui. Este vorba despre SOMHIDROSRO SRL Arad, reprezentantă a SOMHIDROS SL Barcelona, cu un portofoliu de lucrări vast în schimb, care creează inclusiv „spectacole de apă” şi fântâni cu „jocuri de apă şi lumină pe muzică”, o idee prezentată de primarul Nicolae Robu încă de la începutul mandatului său, edilul afirmând că ar dori un asemenea sistem pe Bega. Obiectul de activitate al firmei arădene îl reprezintă activităţile de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.

A fost încheiat contractul pentru proiectul tehnic și execuția lucrării cu societatea SOMHIDROSRO SRL Arad. Valoarea contractului este de 326.795,9 lei fără TVA.
Termenul pentru proiectare a fost de 5 zile, proiectul fiind depus, deja, luni, la Primăria Municipiului Timișoara, iar pentru execuție este de 29 de zile. Vor fi realizate următoarele lucrări: o fântână sub formă de soare cu opt raze, nouă bazine subterane. Jeturile de apă vor fi controlate individual prin dinamic show controler. De asemenea, fântâna va fi iluminată și va exista sincronizare între jocurile de apă și lumini. După obținerea autorizației de construire va începe execuția lucrării”, spune purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Alina Pintilie.

Articole pe aceeași temă:

Fantana arteziana cu jocuri de lumini colorate, de 100.000 de euro, in cartierul Soarelui

Primarul Timisoarei vrea sa dea milioane de euro pe jocuri de apa, lumina si foc pe Bega22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor