Noul preparator fizic al ACS Poli Timisoara: unii jucatori sunt in urma cu pregatirea fizica

De M. Hoster
Reactualizat la:
Noul preparator fizic al ACS Poli Timisoara: unii jucatori sunt in urma cu pregatirea fizica
ACS Poli Timişoara are doctor, doctor în fotbal. Ionuţ Stelescu a fost adus la echipă pentru a pune osul la pregătirea fizică. Iar ceea ce a găsit i-a dat de gândit, el ştie că va avea mult de lucru. El va „funcţiona” pe postul de antrenor secund şi va lucra împreună cu Aurel Şunda la antrenarea echipei.

Noul secund al echipei spune că jucătorii trebuie să se adapteze la ceea ce au la dispoziţie şi că trebuie să facă această pregătire cum se poate mai bine. „Urmează o perioadă grea, cu un campionat puternic, şi trebuie să facem faţă”, a declarat Stelescu la prima sa apariţie oficială în faţa presei timişorene. El s-a declarat puţin nemulţumit de ceea ce a găsit ca şi dotare pentru monitorizare, mai ales, dar a spus că are promisiuni pentru rezolvarea problemei din partea conducerii clubului.

”Îmi pare rău că nu am putut să fiu alături de echipă de la începutul pregătirii, pentru că atât în fișa postului și în ce am discutat cu domnul Șunda era foarte important ca tot ce înseamnă periodizarea și partea de pregătire metodică a echipei să aibă o linie comună. E normal când lucrurile şi-au urmat cursul trebuie să te adaptezi şi să faci în așa fel încât sportivii să-i duci la o formă bună pentru începerea campionatului. Sunt convins că prin programul adoptat, sportivii noştri vor ajunge la niște parametri fizici buni, după începerea campionatului, poate chiar în primele etape. Dar îmi doresc în ceea ce înseamnă această pregătire, mai ales fizică, să am sprijinul conducerii așa cum mi s-a promis, în ceea ce înseamnă lucrul metodic științific, aparatura necesară pentru a monitoriza toți sportivii. Din păcate ce am găsit e sub ceea ce am sperat. Mă refer la acele sisteme de monitorizare a efortului. Pentru că sunt nişte parametri care redau cu exactitate cum stau sportivii într-un anumit moment, nu numai din testele pe care le-am aplicat, ci și prin aceste softuri sau sisteme de monitorizare cu care contracandidatele noastre din Liga I lucrează la nivel de top”, a declarat Stelescu

Ionuţ Stelescu recunoaşte că mulţi dintre componenţii echipei au probleme la capitolul pregătire fizică, fiind în urmă cu aceasta. „Fiecare are putere maximă aerobă, trebuie să vedem datele acestora, inclusiv cele de pe teren trebuie monitorizate. Eu îmi doresc o serie de sisteme de monitorizare, care preiau datele în cursul evoluţiei pe teren. Avem foarte mulţi sportivi care se află puţin în urmă, ceea ce înseamnă să particularizez efortul pe grupe, fiecare să îşi crească capacitatea la efort. Nu s-a făcut un sistem de evaluare a capacităţii de efort. Fiecare jucător are un grafic al efortului, fiecare jucător are un program propriu pe care trebuie să îl respecte”, a comentat „Doctorul”.

Noul specialist de la club a făcut doar două sublinieri la capitolul pregătire fizică bună. Surprinzător, printre aceştia se numără şi bătrânul echipei, Ovidiu Petre, care în ciuda vârstei a fost dat ca şi exemplu pozitiv. „Din ce am văzut pot să spun că Ovidiu Petre e la parametri foarte buni, este și Trandu. Sunt câţiva dintre ei care au o bază bună pe care putem să o consolidăm și perfecţionăm şi să-i aducem la capacitate maximă pentru a aborda campionatul la parametri maximi”, a mai declarat Stelescu.

Stelescu a mai recunoscut că, având în vedere vremea grea din aceste zile există posibilitatea accidentării unor jucători.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !