Noua sala polivalenta a Timisoarei ar putea fi deschisa de-abia in 2016

De Alina Strugariu
7Comentarii
Noua sala polivalenta a Timisoarei ar putea fi deschisa de-abia in 2016
© TION: Noua sala polivalenta a Timisoarei ar putea fi deschisa de-abia in 2016
Trebuia să fie vara anului 2014, apoi primăvara anului 2015, vara, apoi toamna, acum oficialii Primăriei Timişoara speră ca noua sala polivalentă a oraşului, realizată împreună cu Universitatea Politehnica în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, să fie terminată până la sfârşitul anului. Asta înseamnă ca ar putea fi dată în folosinţă din 2016, în condiţiile în care se lucrează la ea cam din 2010.

Universitatea Politehnica a început construcţia noii săli polivalente cu bani de la bugetul de stat şi din venituri proprii, n-a mai primit finanţare să continue şi, una peste alta, şi antreprenorul general, Marrati Construcţii SRL, a intrat în insolvenţă, ajungându-se la blocarea lucrărilor.

În primăvara anului 2013, Consiliul Local Timişoara s-a asociat cu Universitatea Politehnica pentru finalizarea sălii polivalente din zona Stadionului Dan Păltinişanu. Primăria s-a angajat atunci să pună jumătate din banii necesari finalizării investiţiei şi să devină coproprietară. Până acum s-au alocat peste 3,3 milioane de euro de la bugetul local pentru sala polivalentă.

Iniţial trebuia să fie cu 2.200 de locuri, ulterior s-a vorbit despre extinderea la 2.500, iar apoi despre mărirea capacităţii la 3.000 de locuri.

În momentul asocierii cele două părţi au convenit ca termenul de finalizare să fie 30 iunie 2014, dar acest termen nu a fost respectat. Iar de atunci se tot prelungeşte…

În vară, primarul Nicolae Robu declara că speră ca sala polivalentă să poată fi finalizată în această toamnă, explicând că se lucrează greu cu anumiţi subcontractanţi, dar că lucrările vor avansa rapid după ce se finalizează complet acoperişul şi că achiziţiile de echipamente sunt deja făcute. Acum speră ca sala să fie gata până la sfârşitul anului.

„În sfârşit s-a închis partea verticală la sala polivalentă, înspre partea de sud, înspre acel corp A de clădire care e gata acolo în interior. Sunt toate premisele să fie gata anul acesta, echipamentele sunt achiziţionate, drept urmare nu-mi pot imagina, cu toate neseriozitatea pe care cei implicaţi acolo au arătat-o – neseriozitate care m-a făcut să am o părere foarte proastă despre ei -, că nu se va finaliza în acest an. Mai este foarte puţin de făcut. Dacă măcar acum în ultimul ceas ar da dovadă de seriozitatate toţi cei implicaţi, s-ar putea termina în câteva săptămâni, pentru că e puţin de lucru, dar implicarea nu e nici acum la ritmul pe care îl vreau eu, la nivelul de mobilizare pe care îl vreau eu. Însă important este că tot o facem şi pe asta până la urmă!”, a declarat, zilele trecute, Robu.

Mai este încă destul de lucru şi, la cum au mers până acum lucrările, cel mai probabil sala va putea fi dată în folosinţă în 2016.

Autorizaţia de construire pentru această sală polivalentă a fost dată încă din septembrie 2010. Primul termen de execuţie a fost de… 2 ani.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor