Noile Urgente ale Spitalului Municipal Timisoara – functionale de anul viitor. Noul corp de cladire – aproape gata

De Adrian Panduru
Noile Urgente ale Spitalului Municipal Timisoara – functionale de anul viitor. Noul corp de cladire – aproape gata
© TION: Noile Urgente ale Spitalului Municipal Timisoara – functionale de anul viitor. Noul corp de cladire – aproape gata
Construcţia noului corp al clădirii Urgenţelor din curtea Spitalului Municipal Timişoara este pe final. La începutul anului viitor s-ar putea da în folosinţă întreaga Unitate de Primiri Urgenţe.

Primul corp al Urgenţelor va fi dat în folosinţă, cel mai probabil, în două-trei săptămâni, spune conducerea spitalului.

„Sunt încântat. Se profilează primul corp al Urgenţei la Spitalul Municipal, noul spaţiu în care va funcţiona unitatea de primiri urgenţe. Tehnic nu a fost uşor, pentru că nu am dorit să suspendăm pentru mai bine de un an activitatea la Urgenţă şi atunci construcţia are două etape – un prim corp – urmează să translocăm actuala activitate în noul corp, care este foarte reuşit şi respectă normativele. În a doua etapă, în prelungirea acestui spaţiu şi pe amplasamentul spaţiului vechi se va construi un al doilea corp şi va rezulta un întreg în care sperăm că medicii noştri şi personalul, dar în primul rând pacienţii noştri vor avea condiţii mai bune”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

În luna februarie, la Spitalul Municipal Timişoara va fi o Urgenţă complet funcţională, noul corp şi reabilitarea vechiului corp.

„Unitatea noastră de Primire Urgenţe este dotată cu ce are nevoie. Dacă va mai fi nevoie, sigur, vom asigura şi echipamentele suplimentare”, spune Mazilu.

De altfel, şi Ministerul Sănătăţii are un program de achiziţii pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, iar de la Spitalul Municipal s-au făcut demersurile necesare pentru a intra în acest program. Între 24.000 şi 28.000 de pacienţi apelează la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Clinicile Noi, în fiecare an. La Spitalul Municipal Timişoara sunt 40.000 de internări pe an, iar peste 35 la sută din aceste internări vin din Urgenţă.

Amplasamentul pentru realizarea lucrării a fost predat către firmă la mijlocul lunii februarie, lucrările începând în martie. Lucrările de modernizare şi extindere a UPU sunt în valoare de aproape 3 milioane de lei fără TVA, deci peste 830.000 de euro cu TVA, bani de la bugetul local. Corpul nou va fi gata în două săptămâni, şi încep lucrările la corpul doi, vechile Urgenţe, care vor face corp comun cu Clinicile Noi, respectiv noul corp ce va fi terminat în două săptămâni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !