Nicolae Robu trage liniile directoare in care ACS Poli Timisoara va ajunge sa fie finantata de un investitor privat

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
8Comentarii
Nicolae Robu trage liniile directoare in care ACS Poli Timisoara va ajunge sa fie finantata de un investitor privat
© TION: Nicolae Robu trage liniile directoare in care ACS Poli Timisoara va ajunge sa fie finantata de un investitor privat (foto: arhiva)
ACS Poli Timisoara poate fi „dată” unui investitor care ar fi apărut deja de o anumită perioadă, dar numai în anumite condiţii, două dintre acestea fiind că echipa va avea doar jucători români şi va rămâne ONG, anunţă primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Noul sponsor al echipei va trebui să-şi asume toate cheltuielile ONG-ului, dar va putea să-şi numească un preşedinte.


Chiar dacă admite că nu a mai ghidat de mult timp vreun ban public spre echipa sa favorită, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a decis să informeze amatorii de fotbal din oraş, desigur prin pagina proprie de Facebook, despre faptul că discută cu un anumit investitor despre posibila preluare a organizaţiei care gestionează ACS Poli Timişoara de către acesta. Aflat în Singapore, edilul îşi asumă rolul de lider al „tripletei” care gestionează clubul, adică Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica Timişoara, spunând că poartă negocieri deja de două luni cu un om de afaceri, Viorel Tudose, care ar avea investiţii în energie, producţia agricolă, dar şi alte domenii.

Ieşirea primarului vine după ce omul de afaceri a început să apară peste tot în mass media, dând deja declaraţii legate de subiect, anunţând schimbări de organizare, planuri, numiri de şefi şi strategii, „numai în condiţiile mele”, după cum Tudose insista. Desigur, după cum toată lumea se aştepta, în condiţii proprii nu este dispus să realizeze acest parteneria la ACS Poli Timişoara nu numai acest domn din mediul de afaceri, condiţiile vor fi puse şi de Robu. Important ar fi că, cel puţin deocamdată, cei doi sunt pe aceiaşi lungime de undă, atunci când vine vorba despre condiţiile proprii, aşa cum chiar primarul afirmă, prin intermediul postării de pe Facebook.

„În urmă cu cca 2 luni, am început discuțiile cu dl Viorel Tudose, om de afaceri în domeniile energie, gaz, cereale, carne etc., patron al companiei Getica 95, în vederea convenirii unui parteneriat solid, durabil, apt de performanță, în condiții de deplină legalitate, sub sigla Poli și în spiritul autentic al Timișoarei -accentuez: AUTENTIC!- (deschidere, civilizație, eleganță, toleranță, respect reciproc, diversitate, unitate). Încă de la prima întâlnire, eu și dl Tudose am fost pe aceeași lungime de undă în exigențele cheie ale fiecăruia dintre noi”.

Iar condiţiile puse de Robu sunt clare: privatul va plăti tot ce ţine de echipă, iar organizaţia care deţine echipa nu va fi societate comercială, va fi tot un ONG, tot al celor care sunt şi acum în asociere. „Autoritățile publice nu dau deloc bani pentru cheltuieli de personal -nici cu jucătorii, nici cu antrenorii, echipa medicală, echipa funcționărească, echipa de conducere, etc., etc.-, nici pt alte cheltuieli -cazare, masă, transport, etc. inerente existenței, funcționării și dezvoltării clubului, ci se limitează exclusiv la a pune la dispoziția Clubului -Club care rămâne organizație neguvernamentală non profit-, spre folosință pt pregătire în fotbal și participare la competiții în fotbal, terenurile de antrenament (CLT și UPT) și terenul de joc -stadionul Dan Păltinișanu- (CJT), cu păstrarea sarcinii de întreținere a lor, cu tot ce aceasta presupune. Cheltuielile de personal, cazare, masă, transport, etc., inerente existenței, funcționării și dezvoltării clubului, sunt asumate 100% de către finanțatorul privat, pe bază de scrisoare de garanție bancară pe suma angajată”, se mai arată în postarea lansată pe reţeaua virtuală de către Nicolae Robu.

Robu stabileşte linia şi în ceea ce priveşte modelul de jucător care va evolua la echipa alb-violetă, adică numai jucători români, cei existenţi acum urmând să fie trimişi la alte echipe la expirarea contractelor! Bine este că aceiaşi idee exclusivist-naţionalistă a fost insistent promovată şi de posibilul investitor. De asemenea, Robu va impune punerea accentului pe centrul de copii al clubului, un fapt, de altfel, pozitiv.

„Clubul va pune accent deosebit pe Centrul de Copii și Juniori, în vederea producerii de jucători valoroși în propria pepinieră. Clubul va funcționa exclusiv cu jucători români, cu prioritate formați în Centrul de Copii și Juniori, Liceul cu Program Sportiv “Banatul” și Centrul Regional de Excelență în Fotbal Timișoara, cu excepția jucătorilor aflați la data curentă sub contract cu clubul”, se mai spune pe Facebook.

Direcţiile sunt trasate de Robu şi atunci când se vorbeşte de conducerea clubului, aici urmând ca linia să fie stabilită de cel care dă banul, dar numai cu aprobarea celora care nu o for face.

„Clubul va fi condus de un Consiliu Director. Consiliul Director va fi format din 7 persoane, dintre care, vor fi desemnate de dl Tudose, una de CLT, una de CJT și una de UPT. De asemenea, una din cele 4 persoane desemnate în Consiliul Director de dl Tudose, desemnată de dl Tudose și având agreerea CLT, CJT și UPT va fi Președintele Consiliului Director”, mai spune Robu.

Primarul Timişoarei mai insistă că ACS Poli trebuie să evolueze în prima ligă, chiar cu un sac de puncte în minus la activ. Aceasta pentru că pe prima scenă a fotbalului ar urma să fie şi alte echipe cu puncte penalizare, dar că clubul va căpăta un milion de euro care ar umple găurile financiare imense rămase după sezonul precedent. De asemenea, el mai spune că echipa va evolua sub numele de Poli Timişoara, această echipă fiind singura care va deţine palmares istoric şi drept pentru un asemenea nume.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor