Studentii de la Politehnica sar in apararea lui Robu: vor fantani pe apa ca in Barcelona

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
38Comentarii
Studentii de la Politehnica sar in apararea lui Robu: vor fantani pe apa ca in Barcelona
© TION: Studentii de la Politehnica sar in apararea lui Robu: vor fantani pe apa ca in Barcelona
Apar şi apărătorii fântânii-minune, cu muzică şi jocuri de lumini colorate, pe care visează să o vadă pe canalul Bega edilul-şef Timişoarei, Nicolae Robu. Asta, după ce proiectul a fost intens criticat în aceste zile, fiind catalogat drept un kitsch. Mai multe organizaţii de tineret, în mare parte formate din studenţi de la Universitatea Politehnica, sar în apărarea primarului şi cer să se realizeze cât mai repede, şi în Timişoara, fântâni pe apă ca în Barcelona!

Reacţia organizaţiilor de tineret, care vorbesc în numele „tinerilor din Timişoara” ce „vor fântâni pe apă ca în Barcelona”, vine după ce proiectul lui Robu privind fântâna muzicală cu lumini colorate a fost criticat vehement în ultimele zile.

Totul, după ce Institutul pentru Dezvoltare Locală a catalogat proiectul primarului ca fiind un kitsch şi i-a cerut lui Robu să-i consulte pe cetăţeni când mai are astfel de idei, mai ales că aceasta implică şi vreo 2 milioane de euro de la bugetul local din estimările prezentate de edil.

„Institutul pentru Dezvoltare Locală protestează pentru modul în care domnul primar Nicolae Robu intenționează să dezvolte orașul Timișoara, prin proiectul inutil al fântânii intitulate „sistemul de spectacole cu muzică, apă şi lumină pe Bega” (…) Consideră că un asemenea proiect este kitsch, de prost gust, un proiect care nu reprezintă deloc statutul şi imaginea oraşului Timişoara”, afirma preşedintele organizaţiei, Graţian Mihăilescu.

Iar critici au apărut şi pe reţelele de socializare, inclusiv pe pagina de Facebook a primarului, care a iniţiat un sondaj pe această temă, invitându-i pe timişoreni să apese butonul de Like dacă le place fântâna cu jocuri de lumini pe care vrea să o facă el pe Bega ori să posteze textul… „Dislike. Detest frumosul!” în caz contrar.

Organizaţiile de tineret sunt de acord cu „frumosul” primarului Robu.

„Respectăm părerea oricărei organizații, însă nu putem sta nepăsători atunci când se vorbește în numele societății civile timișorene, iar organizațiile noastre sunt ignorate. Suntem 15 la număr și împreună reprezentăm și implementăm proiecte pentru zeci de mii de tineri, prin urmare părerea noastră trebuie luată în considerare! (…) Noi, zecile de mii de tineri, suntem deschiși la nou și chiar insistăm ca mai multe proiecte similare să fie realizate în orașul nostru. Apreciem şi susţinem realizarea unui asemenea sistem de fântâni, care ar aduce numai beneficii tinerilor, organizaţiilor de tineret şi tuturor cetăţenilor municipiului Timişoara”, afirmă reprezentanţii organizaţiilor, într-o luare de poziţie comună.
Aceştia precizează că susţin proiectul în măsura în care nu va fi afectată navigabilitatea canalului, oficialii primăriei afirmând că acest lucru nu se va întâmpla.
Organizaţiile care au sărit în apărarea lui Robu cred că Timişoara… ar intra în rând cu lumea bună dacă am avea o astfel de fântână, care pe unii dintre concitadinii noştri îi duce cu gândul la… „Luna Park”. Mai mult, tinerii, care au calculat că ei ar reprezenta „mai bine de 1/3 din populația totală a orașului!”, îi cer lui Robu să-şi pună cât mai repede planurile în practică.
„Considerăm că prin realizarea acestui proiect Timişoara va intra în rândul oraşelor fruntaşe din Europa care au fântâni similare, precum Barcelona (Spania), Varşovia (Polonia), Strasbourg (Franţa), şi va deveni astfel şi punct de atracţie pentru turişti. Mai mult, suntem convinși că absolut toți timișorenii vor ajunge să aprecieze această fântână și se vor mândri odată ce va fi realizată. Așadar, cerem Primăriei Municipiului Timișoara să realizeze cât mai repede acest sistem de fântâni cu jocuri de apă și efecte multimedia”, concluzionează organizaţiile de tineret.

Lista susţinătorilor

Vă prezentăm şi lista susţinătorilor: Organizația pentru Educația Nouă, Consiliul Județean al Elevilor Timiș, Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, Asociaţia Regională de Dezbateri, Oratorie şi Retorică – Banat, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara, Institutul pentru Formarea Tinerilor, Liga Studenților Chimiști din Timișoara, Asociația Student Plus, Organizația Studenților Doctoranzi din Universitatea Politehnica Timișoara, Liga Studenților din Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Organizaţia Studenţească „Traian Lalescu”, European Law Students’ Association Timișoara, Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică şi Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnică.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Protest impotriva fantanii lui Robu: Un asemenea proiect este kitsch

Viitoarea atractie a Timisoarei? Fantana cu jeturi de apa pe muzica, lasere si fotbal pe Bega

Scrisoare deschisa pentru Nicolae Robu, inca primarul Timisoarei

 38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor