Năstase are certificat financiar de bună purtare

1Comentariu
Năstase are certificat financiar de bună purtare
Adrian Năstase încearcă să pareze măcar o parte din acuzaţiile care i se aduc în presă în legătură cu moştenirea mătuşii Tamara.

Preşedintele autosuspendat al PSD a trimis astăzi presei o adresă din decembrie 2004 a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor în care se arată că nu s-au constatat indicii privind implicarea familiei Năstase în operaţiuni suspecte de spălare a banilor.

Adrian Năstase susţine că în timpul campaniei electorale din 2004 a cerut oficiului însărcinat cu combaterea operaţiunilor de spălare de bani să-i comunice dacă există suspiciuni cu privire la familia sa.

Adrian Năstase spune că Oficiul i-a răspuns că nu există nici un fel de astfel de suspiciuni şi nici nu i s-a semnalat lipsa vreunui document. Ca probă, Adrian Năstase pune la dispoziţia presei un document din decembrie 2004 al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, semnat de preşedintele de la acea dată al Oficiului Ilie Iulian Dragomir.

Adrian Năstase spune că nu ştie cine ar fi putut sustrage acte din dosarul aflat la Oficiu, dar crede că informaţii despre acest furt ar putea da cei care publică în presă facsimiluri din acest document pierdut. De altfel, Adrian Năstase susţine că articolele din presă care vorbesc despre operaţiunile financiare ale familiei sale nu reprezintă decât un nou atac asupra sa.

De mai multe zile, presa centrală publică documente cu privire la faptul că Oficiul pentru combaterea spălării banilor a deschis în 1999 un dosar cu privire la o tranzacţie în valoare de patru sute de mii de dolari pe care Dana Năstase i-a depus în contul personal.

Dosarul care făcea referire la această operaţiune nu a fost însă soluţiona, pentru că documentele care făceau referire la provenienţa sumei au dispărut din arhivele Oficiului. Pănă la această oră, reprezentanţii Oficiului nu au putut fi contactaţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor