În cât timp vom avea salariile ca în UE?

În cât timp vom avea salariile ca în UE?
Bulgaria din nou în faţa României! După aderarea la Uniunea Europeană, Romania are nevoie de 33 de ani, iar Bulgaria de 31 de ani, pentru a ajunge la doar 75 la sută din venitul mediu pe locuitor al ţărilor din blocul comunitar.

Acestea sunt concluziile unui studiu prezentat ieri la Viena de vicepreşedintele Camerei Federale de Comerţ a Austriei, Heinz Kogler. Potrivit studiului, Polonia are şi ea nevoie de o perioadă de 33 de ani, pentru a se apropia de nivelul venitului pe cap de locuitor din UE.

Urmează Lituania, cu 30 de ani şi Letonia cu 25 de ani. Studiul apreciază foarte bine Ungaria care are nevoie de numai şapte ani, Cehia cu şase ani, în timp ce Slovenia se afla deja la standardele primelor 15 state membre ale Uniunii. Despre ţara noastră, Kogler spune că creşterea economică a încetinit, dar rămâne în continuare un mediu macroeconomic robust, iar inflaţia şi ratele de schimb rămân în continuare principalele probleme.

Pe de altă parte, studiul arată că România se află pe primul loc în regiune la investiţiile străine directe, cu o valoare de 821 milioane euro, fiind urmată de Bulgaria cu 723 milioane euro şi Cehia cu 337 milioane euro.

Coordonatorul Pactului de Stabilitate a facut o caracterizare a atractivităţii investiţiilor în regiune pentru Austria, spunând ca în meniul zilnic al investitorilor austrieci Ungaria reprezintă supa, România felul principal, iar Cehia desertul .
Regulament de plasare a anunturilor