Muzeul de Arta din Timisoara da replica dupa scandalul petrecerii private

De Dariana Bratu
21Comentarii
Muzeul de Arta din Timisoara da replica dupa scandalul petrecerii private
© Tion: Muzeul de Arta din Timisoara da replica dupa scandalul petrecerii private
Muzeul de Artă din Timișoara a transmis un punct de vedere referitor la petrecerea privată, organizată recent în Sala Barocă a muzeului. Conducerea instituției susține că evenimentul a fost unul organizat în conformitate cu legea, chiar dacă în cadrul petrecerii s-au fumat țigări electronice.

După cum Tion.ro a anunțat, vineri, în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara a fost organizată o petrecere privată. Evenimentul a stârnit nemulțumiri în rândul unor timișoreni, asta după ce pe rețelele de socializare au fost postate mai multe filmări, atât din cadrul petrecerii, cât și din afara muzeului.

Unul dintre clipurile postate pe o pagină de Facebook arată că din incinta instituției muzica se auzea până în stradă. De asemenea, mai există o filmare, din interiorul Sălii Baroce, însă aceasta a fost pusă pe opțiunea „privat” la câteva ore de la declanșarea scandalului. În acel clip se putea vedea că în cadrul petrecerii s-au fumat țigări electronice.

La mai bine de 24 de ore de la debutul scandalului, Muzeul de Artă din Timișoara a decis să transmită un punct de vedere referitor la cele întâmplate:

„Evenimentul privat la care se face referire s-a desfășurat în deplină legalitate, iar patrimoniul muzeului nu a fost prejudiciat sub nici o formă și nu s-au încălcat normele de conservare a patrimoniului. În susținerea acestei afirmații aducem următoarele argumente: potrivit articolului nr. 14, alin. 2 din regulamentul de organizare și funcționare a Muzeului de Artă Timișoara, activitățile instituției sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Timiș, precum și din veniturile proprii obținute pe baza serviciilor oferite de muzeu, ca de exemplu: închirierea de spații expoziționale, închirierea Sălii Baroce, închirierea holurilor și a subsolului clădirii; tarifele pentru serviciile prestate de Muzeul de Artă Timișoara au fost aprobate prin Hotărârea nr. 223 din 16.12.2015 a Consiliului Județean Timiș, iar acestea prevăd, între altele, închirierea sălii baroce pentru evenimente organizate de persoane fizice. Tariful de închiriere a Sălii Baroce pentru evenimentele persoanelor fizice este de 4.000 RON/eveniment la care se pot adăuga alte cheltuieli stabilite în baza hotărârii mai sus menționate”, au transmis reprezentanții muzeului.

De asemenea, aceștia au precizat că sala a fost închiriată de afaceristul Marcel Martinaș, care a respectat în întregime contractul pe baza căruia a obținut sala.

„Evenimentul privat la care se face referire a fost aprobat de către conducerea MArT în baza hotărârii mai sus menționate. În urma solicitării domnului Marcel Martinaș înregistrată cu nr. 1263 din 19.08.2016 a fost încheiat contractul nr. 39/22.08.2016 între Muzeul de Artă Timișoara și domnia sa având ca obiect închirierea Sălii Baroce și a holului mare pentru desfășurarea unei recepții inspirate din tematica filmului «The Great Gatsby» în ziua de 25.08.2016; partea contractantă a respectat toate prevederile înscrise în contractul încheiat cu Muzeul de Artă Timișoara, organizatorii fiind înștiințați de condițiile de utilizare a spațiului. Evenimentul a fost onorat de personalități marcante, artiști, oameni de afaceri, antreprenori, medici, farmaciști; evenimentul a fost supravegheat pe toată durata desfășurării lui de personalul muzeului (muzeograful de serviciu, doi supraveghetori), de doi agenți de pază din partea Direcției de Prestări Servicii Timiș și de organizatori”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de muzeu.

Reprezentanții instituției au ținut să facă precizări și în ceea ce privește consumul de mâncare și băutură în Sala Barocă. Nu în ultimul rând, conducerea muzeului a transmis că în cadrul evenimentului… s-au fumat țigări electronice:

„În sala barocă nu s-a intrat cu mâncare și nici cu băuturi, iar tortul, alături de care s-au fotografiat sărbătoritul și invitații, a fost o machetă; în incinta instituției nu s-a utilizat foc deschis în nici o împrejurare, nu s-au folosit lumânări, artificii, sfeșnice, torțe ori alte obiecte cu foc deschis; lumânările folosite ca elemente de decor au fost pe bază de baterii; în incinta muzeului nu s-a fumat, iar țigara electronică ce apare în materialul video de prezentare a fost folosită exclusiv pentru realizarea cadrelor de montaj ale videoclipului, pentru a recrea atmosfera specifică anilor 20”.

Totuși, având în vedere că e vorba despre o instituție publică, fumatul este complet interzis aici indiferent dacă e vorba de țigări electronice sau nu.

Scandalul generat de petrecerea de la muzeu a ajuns și la urechile șefului CJ Timiș. Astfel, Sorin Grindeanu a declarat că urmează să se stabilească dacă la Muzeul de Artă se va mai permite organizarea de evenimente private cu alt caracter decât cultural sau artistic.

Articole pe aceeași temă:

La Muzeul de Arta ca la discoteca. Cat costa sa organizezi o chermeza intr-o sala de la 170021Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor