Moastele Sfintei Rita de Cascia, Sfanta Imposibilului, au sosit la Timisoara. Credinciosii stau la rand pentru a se ruga

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
4Comentarii
Moastele Sfintei Rita de Cascia au sosit la Timisoara
Moastele Sfintei Rita de Cascia au sosit la Timisoara
Moastele Sfintei Rita de Cascia, „Sfânta Imposibilului”, au sosit la Timişoara. Mai mult de 100 de credincioşi au fost prezenţi încă din primele minute ale sosirii lor la Biserica Greco-Catolică din Piaţa 700.  

Moaştele Sfintei Rita de Cascia, supranumită “Sfânta Imposibilului” se află într-un pelerinaj prin toată România. Un oscior din mâna stângă a fost adus în ţară în finalul lunii iunie din Italia de la Cascia. Moaştele au fost în mai multe biserici romano-catolice şi greco-catolice din ţară. Au fost în zona Văii Jiului, la Caransebeş iar miercuri ele au sosit la Timişoara.

„Sfânta Rita în Italia este confirmată ca şi o soră mai mică a Sfântului Anton de Padova, care este mult mai cunoscut. Ea este numită «Sfânta Cazurilor Imposibile» şi s-a remarcat în viaţa prin normalitatea vieţii de creştin. A fost o fetiţă normală şi ascultătoare de părinţi, o soţie normală, o mamă normală şi călugăriţă normală. Reuşind să înlocuiască ura cu dragostea, lucru care trebuie să îl facem şi noi, a reuşit să-i ierte pe asasinii soţului ei”, ne-a spus preotul Marian Stoicănescu, preot paroh al parohiei greco-catolice din Ramnicu Vâlcea, coodonatorul pelerinajului.

Încă din primele minute ale sosirii ei la  Biserica Greco-Catolică din Piaţa 700, mai mult de 100 de credincioşi au venit să se roage. „Am venit să mă rog pentru sănătate şi pentru reuşita mea, pentru fiul meu care  rămas fără loc de muncă. Eu cred în bunul Dumnezeu, în maica Sfântă şi în Iisus Hristos şi în moaştele sfinţilor ”, ne-a spus Maria Laţcu, una dintre credincioase.

Sfânta Rita Râmâne la Timişoara până joi la ora 17. Credincioşii se pot ruga la moaşte toată noaptea.

Din Timişoara, moaştele vor pleca la Sângeorz-Băi. Ele vor ajunge în mai multe oraşe din sudul ţării, în Slatina, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Bucureşti, Constanţa. În 28 august moaştele vor pleca din ţară.

Sfânta Rita de Cascia este reunoscută ca fiind vindecătoarea cazurilor de boală imposibile. Sfânta Rita de Cascia a trăit în secolul al XV-lea, între anii 1381-1447. Tradiţia bisericească arată că Isus Cristos a asociat-o pe Sfânta Rita în mod vizibil suferinţelor sale, înfigându-i în frunte un spin din coroana purtată de El.  Acest lucru era posibil doar pentru persoanele cu un grad de sfinţenie foarte mare. Spinul miraculos i-a produs o rană foarte dureroasă, cu care a trăit până la moarte.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor