Mitule, Momotel, Tropotel, Eminul meu iubit

De S.P.D.
Reactualizat la:
Mitule, Momotel, Tropotel, Eminul meu iubit
© foto (c) Adrian Pîclișan/TNTm
Despre Eminescu se vorbește oricând și oricum. La drept vorbind, nu chiar oricând, ci mai ales în jurul zilei de 15 ianuarie, când toată lumea își amintește de el și evocă luceferi, tei și somnoroase păsărele. În orice caz, oricum: solemn, patetic, scorțos, dusios sau în răspăr. Spectacolul pe care Teatrul Național Timișoara îl dedică poetului al cărui nume îl poartă și de la a cărui naștere au trecut exact 165 de ani vorbește altfel despre un Eminescu tangibil, vulnerabil, muritor.

”Eminul meu iubit” este, în spectacolul regizat de Sabin Popescu, un ”băet iubit și drăgălaș”, e Mițule, îngeraș, Tropoțel și Mițicule. Excelent jucat de actorul Colin Buzoianu, Eminul e aici un bărbat îndrăgostit, tulburat, nesigur, chinuit de gelozie, de nevoi lumești și sufletești, de furii și patimi și neputință, din dragoste pentru ”Momoțel”, cocheta, nestatornica, dar și ea amorezată peste poate, Veronica Micle (interpretată de Iuliana Crăescu), dedat la dulcegării ca-ntr-o melodramă, interesat de cele mai mici necazuri ale amicăi devenită dulcea Doamnă, înger blond și Nică, de la necazurile cu pensia de văduvă la praful de dinți primit în dar și la bârfele din târgul Ieșilor, un Eminescu ce trăiește repetabilele la nesfârșit chinuri ale amorului și decepții ale lumii

Bazat pe corespondența lui Mihai Eminescu cu Veronica Micle, spectacolul pe muzica lui Ilie Stepan, cu o coregrafie de Krisztina Nagy (costume) și Zsolt Fehervári (decoruri), ”Eminul meu iubit” va avea a doua reprezentație în 22 februarie, de la ora 19, în Studio Uțu Strugari.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor