Ministrul Grapini duce cataloage cu picturi de la Calacea la targul de turism din Tel Aviv

De S.P.D.
3Comentarii
Ministrul Grapini duce cataloage cu picturi de la Calacea la targul de turism din Tel Aviv
© TION - Ministrul Grapini duce cataloage cu picturi de la Calacea la targul de turism din Tel Aviv
Arhiplină a fost galeria Helios vineri, la deschiderea expoziției „Tabăra Călacea – 2013″, în pofida orei atipice pentru vernisajele UAP, două a după-amiezii. Artiștii și amatorii de artă au profitat însă de prilejul rar de a se afla la un astfel eveniment împreună cu un membru al Guvernului României, așa încât vernisajul a început cu o sesiune foto a doritorilor cu ministrul Turismului, Maria Grapini.

Organizată de Filiala din Timişoara a UAP şi Autoritatea Naţională de Turism, expoziția reunește operele participanţilor la ediţia din toamna anului 2013 a Taberei de creaţie organizate în staţiunea Băile Călacea de Filiala din Timişoara a UAP, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism şi al Consiliului Judeţean Timiş.

„Mi-a plăcut proiectul în urma căruia s-a făcut tabăra de artă de la Băile Călacea și s-a realizat această expoziție și mă bucur că am putut să îl sprijinim. Eu cred că acest proiect, Artă și Turism, se înscrie foarte bine în programul amplu pe care l-am inițiat și care sper să fie continuat, promovarea României prin valorile sale. Și România are în toate domeniile valori de calibru mondial”, a spus Maria Grapini.

Ministrul Turismului a explicat cum a acordat mai multor personalități din diferite domenii titlul de „Ambasadori ai Turismului românesc”, oferindu-le „pașapoarte de jucărie, cu mențiuni ale realizărilor lor în loc de vize”, dar că aceștia au primit ulterior și pașapoarte diplomatice adevărate. Grapini a mai anunțat că va pleca în Israel, la Târgul de Turism din Tel Aviv, unde România va avea un stand, și că va duce personal cataloagele expoziției cu picturile realizate la Băile Călacea , „pentru că se încadrează foarte bine în componenta asta de promovare a turismului de artă”. Ministrul Turismului admite însă că e nevoie de multe investiții în infrastructură și servicii până când stațiunea timișeană va deveni o destinație turistică tentantă.

Pe simezele galeriei Helios expun acum artiștii Victor Acatrinei (organizator), Rodica Banciu Regep, Petru Galiş, Emil Florin Grama, Maria Bana Jichiţa, Lucia Moise, Gloria Grati, Mihai Vornicu, Lucia Kolla Stoica, Rodica Strugaru, Maria Acatrinei, Viorica Buga. Lucrările au fost prezentate la vernisaj de criticul de artă dr. Ioan Iovan, timp în care Maria Grapini a stat în rând cu artiștii.

.Expoziţia va rămâne deschisă la Helios până în data de 19 februarie.

foto (c) fotosen.ro

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor