Ministrul Culturii cauta solutii la Timisoara pentru sustinerea financiara a viitoarei Capitale Culturale Europene

De Adrian Panduru
5Comentarii
Ministrul Culturii cauta solutii la Timisoara pentru sustinerea financiara a viitoarei Capitale Culturale Europene
© Foto: Tion
Ministrul Culturii George Ivașcu se află marți la Timișoara, unde se întâlnește cu reprezentanții instituțiilor implicate în susținerea și derularea proiectului Timișoara – Capitală Culturală 2021. După o vizită la Consiliul Județean Timiș, ministrul, care este însoțit de doi secretari de stat și alți oficiali ai Ministerului Culturii, se va întâlni cu reprezentanții Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană și cu juriul de monitorizare al acestei asociații. Se caută soluții pentru susținerea financiară a viitoarei Capitale Culturale Europene cu fonduri guvernamentale.

„Sunt fericit că vin acum, aici, sunt fericit că mă întâlnesc cu niște oameni minunați. Împreună vom lucra pentru ca să fie o mândrie Capitala Culturală Timișoara”,a spus ministrul Culturii George Ivașcu.

%2cministrulculturii-george-ivascu-foto-prefectura-timis-1

Din delegația Ministerului Culturii face parte și timișoreanul Ion-Ardeal Ieremia, secretar de stat.

ion-ardeal-ieremia-foto-adrian-panduru

De altfel, acum trei săptămâni, o delegație a Ministerului Culturi a făcut o vizită la Timișoara pentru a vedea problemele care sunt în drumul Timișoarei spre anul 2021, atunci când va fi Capitală Europeană a Culturii. Marți, profitând de prezența în Timișoara a juriului de monitorizare a Asociației TM2021, ministrul, împreună cu Ion-Ardeal Ieremia și alți oficiali din minister vor avea o discuție concretă cu reprezentanții acestui organism.

„Avem în agendă întâlniri cu autoritățile locale, pentru a găsi soluții, față de acum trei săptămâni când am identificat probleme. Domnul ministru a dorit să discute punctual cazul fiecărei instituții din subordinea primăriei și a consiliului județean, pentru a găsi soluții în viitor pentru a se putea asigura o susținere financiară.

Mai târziu vom avea o întânire cu juriul de monitorizare, care în noua sa configurație va trebui să conțină și un reprezentant la Ministerului Culturii. Este o vizită cu un pronunțat caracter, toată lumea dorește binele Timișoarei. Soluțiile sunt multiple, ele vor trebui tratate separat, să poată fi cuprinse și să asigure susținerea guvernamentală. Finanțarea proiectelor e un subiect care e în agendă. Din semnalele pe care le avem, abordarea, inclusiv a juriului de monitorizare, este una extrem de pozitivă”, a spus secretarul de stat Ion-Ardeal Ieremia, la Timișoara.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor