Mii de elevi din Timisoara primesc burse de la primarie, de aproape 1,6 milioane de euro

De Roxana Deaconescu
7Comentarii
Mii de elevi din Timisoara primesc burse de la primarie, de aproape 1,6 milioane de euro
© Tion: Mii de elevi din Timisoara primesc burse de la primarie, de aproape 1,6 milioane de euro
Numărul elevilor timișoreni care primesc burse de la primărie crește de la an la an. În 2018, aproximativ 11.000 de elevi vor fi recompensați pentru că au învățat bine sau pentru că au participat la olimpiade. Vorbim despre burse în valoare de aproximativ 1,6 milioane de euro.

În total, 10.764 de elevi din Timișoara vor primi burse de la primărie. Vorbim despre burse lunare de performanță, de merit sau de studiu, dar și despre burse sociale, sume cuprinse între 70 și 100 de lei, în funcție de categorie. Spre deosebire de anul trecut, tinerii care primesc bani de la primărie sunt mai mulți, cu aproape 2.000 în plus.

Bursele de performanță sunt de câte 100 de lei și vor fi acordate, timp de 9 luni, unui număr de 306 elevi care au obținut locurile I, II și III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale și care au obținut locurile I, II și III la etapele naționale ale competițiilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific.

Bursele de merit sunt de câte 75 de lei și le vor primi 8.960 de copii. Cele mai multe (n.r. 8.236) se duc la elevii care au învățat bine, adică au obținut media generală cel puțin 8.50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar. Este vorba atât despre elevii din clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional. Ceilalți copii care primesc burse de merit au obținut locurile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare ori locurile I, II și III la etapele județene ale competițiilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-științific.

În total, 232 de copii vor primi bursă de studiu, mai exact câte 65 de lei lunar. Este vorba despre elevi care provin din familii cu un venit lunar pe membru de familie în ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie, cu media generală peste 7 și nota 10 la purtare.

Mai există și burse de ajutor social, de câte 70 de lei lunar, care se acordă, pe durata a 12 luni, copiilor rămași fără părinți sau bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbție grav, insuficiență renală cronică, astm bronșic, epilepsie, cardiopatie congenitală, hepatită cronică sau glaucom, precum și copiilor care provin din familii care nu realizează un venit mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie.

Reprezentanții primăriei au pus deoparte, în bugetul local, suma de 7,5 milioane de lei pentru aceste burse, ceva mai mult decât anul trecut, când bursele au fost în valoare de 6,2 milioane de lei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor