Mielul pentru Pastele catolic, greu de gasit in pietele din Timisoara. Unde se comercializeaza

De Adrian Panduru
1Comentariu
Mielul pentru Pastele catolic, greu de gasit in pietele din Timisoara. Unde se comercializeaza
© TION: Mielul pentru Pastele catolic, greu de gasit in pietele din Timisoara. Unde se comercializeaza
Au apărut mieii în piețele din Timișoara înainte de Paștele catolic. Deocamdată aceștia se găsesc de vânzare, și nu în cantități mari, deja tăiați, deoarece punctele de sacrificare vor fi amenajate abia în luna aprilie.

Mieii pot fi comercializați în piețele din Timișoara înainte de Paștele catolic, dar trebuie aduși de la punctele de tăiere din alte localități ale județului, cu toate autorizațiile necesare și nu pot fi sacrificați „la fața locului”. Un punct de tăiere, unul singur, va fi amenajat abia din 15 aprilie în Timișoara, în Piața Badea Cârțan.

Deși Paștele catolic are loc peste două zile, mieii nu sunt ușor de găsit în piețele timișorene. Dacă mergi de dimineață, spre exemplu în Piața 700, atunci ai șanse să găsești un miel, sau cel puțin câteva bucăți de carne.După orele dimineții, atunci soluția nu este să mergi la raionul de carne al pieței, ci la cel de brânză. Acolo, se poate vorbi cu ciobanii, care aduc, pe comandă, mielul dorit în ziua următoare.

„Am avut ceva comenzi, dar nu atât de multe ca la Paștele ortodox. Eu acum dau cu 23 de lei kilogramul. Dacă vreți vă aduc mâine unul întreg, acum mai am vreo <3 kile>”, spune un vânzător din Piața 700, care are brânză pe tarabă.

Se pot comanda miei cu prețuri între 23 și 25 de lei. Ei vor fi tăiați și aduși a doua zi în piață. Un miel de la Fibiș îl poți comanda în Piața 700 cu 25 de lei pe kilogram, dar are și toate organele „la pachet”.

„Oricum, am auzit că pe la magazinele ăștia mari <kilu> e 29 de lei”, spune una dintre comerciante.

Curios însă, la ora prânzului nu găsești un miel pe tarabă, ci doar pe comandă.

Deocamdată nu a fost organizat niciun punct de tăiere în piețele urbei de pe Bega, dar se pot comercializa mieii sacrificați într-unul din punctele de sacrificare din județ. Singurul punct de tăiere care va fi deschis în Timișoara este în Piața Badea Cârțan, iar acela își va începe activitatea în jurul datei de 15 aprilie, înainte de Paștele ortodox, după cum ne spune directorul SC Piețe Sa, Victor Ștefan.

Punctele de tăiere s-au deschis deja la nivel de comune, acolo mieii sunt sacrificați, iar în piață trebuie aduși cu toate autorizațiile necesare la vânzare.

Deocamdată mielul e pe comandă, la raionul de… brânză.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor