Microbuz nou pentru elevii de la o scoala speciala din Timisoara

De Adrian Panduru
Microbuz nou pentru elevii de la o scoala speciala din Timisoara
© TION: Microbuz nou pentru elevii de la o scoala speciala din Timisoara
Elevii de la Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu din Timişoara beneficiază de acum înainte de un microbuz adaptat nevoilor lor, pentru a-i transporta la agenţii economici unde fac practică. Liceul avea de câţiva ani nevoie de acest microbuz, iar marţi acesta a ajuns în sfârșit în curtea şcolii.

Microbuzul este achiziţionat cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Timiş. A costat 43.000 de euro şi este achiziţionat prin intermediul unei licitaţii electronice. Este destinat copiilor cu nevoi speciale. Este dotat cu rampă de acces pentru copiii cu nevoi speciale – 10 plus trei locuri, plus un loc, plus liftul hidraulic.

Până acum şcoala a avut două maşini foarte vechi, din anii 1997-1998, din donaţii din Germania, deoarece unitatea de învățământ nu a dispus de fonduri pentru achiziţia unei astfel de maşini, Şcoala are 253 de elevi cu deficienţe destul de grave, atât de intelect cât şi fizice, şi elevi surdo-muţi. Maşina a fost cerută special pentru a transporta câte o clasă la practică, care este compusă din maxim 12 elevi. Copiii care vin la această şcoală sunt din toată ţara, iar şcoala este sub umbrela Consiliului Judeţean Timiş.

„Microbuzul este foarte necesar copiilor, ei făcând practică, pe care o desfăşoară la agentul economic, noi fiind o şcoală cu cerinţe educaţionale speciale. Aici învaţă copii de la clasa a IX-a, clase cu profil tehnic, lăcătuşi, bucătari, frizeri, tehnici poligrafice, ei fac atât practică la atelierele noastre cât şi la agentul economic. De aceea facem această practică la agentul economic, pentru a le asigura o continuitate după ce termină şcoala, pentru a se putea integra mai uşor în societate”, spune directorul adjunct al Liceului Gheorghe Atanasiu din Timişoara, Sandu Valeria Angelica.

La agentul economic elevii fac practică în domeniul croitoriei, al mecanicii, al frizeriei, tâmplăriei sau în gastronomie. Toţi elevii din şcoală fac practică la agenţii economici. Aproape jumătate dintre elevii care ies de pe băncile şcoli ajung să se angajeze după ce termină studiile la aceşti agenţi economici.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !