MGI COUTIER își schimbă numele și devine AKWEL

Reactualizat la:
MGI COUTIER își schimbă numele și devine AKWEL
© foto: MGI COUTIER/AKWEL
ADVERTORIAL. Producător important de componente pentru autovehicule, Grupul adoptă un nou nume pentru a veni în sprijinul strategiei sale de transformare și dezvoltare internațională. Această identitate unificatoare asigură un nou impuls, în linie cu profilul dinamic al AKWEL. Partener preferat al producătorilor de autovehicule și camioane, AKWEL este acum poziționat ca un challenger al principalilor furnizori de echipamente și sisteme din lume.

O DEZVOLTARE INTERNAȚIONALĂ ÎN SERVICIUL CLIENȚILOR SĂI STRATEGICI

Un grup familial independent cu o istorie de 45 de ani, AKWEL este acum prezent pe cinci continente și are aproape 11.000 de angajați în 42 de locații din 22 de țări. Ca subcontractant, AKWEL a devenit un producător de echipamente și sisteme recunoscute la nivel mondial care proiectează, dezvoltă și distribuie produse și sisteme de înaltă performanță, dedicate, în principal, unei piețe formate dintr-un grup de clienți strategici globali (PSA, FORD, RENAULT – NISSAN, GM, TATA – JLR, FCA, GEELY – VOLVO CAR, BMW, VOLVO GTT, DAIMLER, DONGFENG, CHANGAN…). Începând cu 2011, AKWEL a înregistrat o creștere deosebit de rapidă, atât în ceea ce privește creșterea organică, cât și cea realizată prin achiziții, – în special achiziția AVON AUTOMOTIVE și AUTOTUBE AB – dublându-și astfel dimensiunea. În 2017, grupul a realizat o cifră de afaceri de un miliard de euro.

Pentru a susține provocările de dezvoltare ale clienților săi, AKWEL își intensifică prezența internațională și se apropie de locațiile de producție și de asamblare ale acestora. În următorii de doi ani, vor fi puse în funcțiune două noi locații de producție: în Thailanda în 2018 în Rayong și în Bulgaria în Vidin în 2020. În această perspectivă, grupul își propune o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro.

O ORGANIZAȚIE AXATĂ PE PRODUS, PERFORMANȚĂ ȘI INOVAȚIE

AKWEL își desfășoară activitatea în jurul a două domenii de expertiză: managementul fluidelor (86% din C.A.) și mecanismele (14% din C.A.).

Know-how-ul industrial și tehnologic este utilizat pentru controlul aplicării și transformării materialelor (plastic, cauciuc, metal), dar și al mecatronicii, expertiză transversală esențială pentru prelucrarea materiilor prime. Grupul deține, de asemenea, competențe de ultimă oră în domeniul matriţelor (proiectare, realizare, dezvoltare), în asamblarea complexă (suduri, cuplaje, coliere, încapsulare, fixare rapidă) și în electronică hardware sau software.

Pe baza acestor expertize perfect stăpânite, departamentele de Cercetare și Dezvoltare ale Grupului se adaptează constant la nevoile în schimbare ale clienților grupului. AKWEL s-a distins prin numeroase premii și a depus aproape 200 de brevete în ultimii cinci ani. Printre succesele sale, de exemplu, se numără și inovația mânerului FLUSH, cu care a fost dotat autovehiculul conceptual autonom Symbioz al Renault.

O STRATEGIE PENTRU A SPRIJINI CEL MAI BINE APARIȚIA AUTOVEHICULULUI DE MÂINE

Ecosistemul autovehiculelor este în prezent în criză, iar activitățile acestuia se află în continuă transformare. Mâine, autovehiculele vor fi complet reproiectate, atât în ceea ce privește motorul, cât și autonomia sau configurația. Pentru grupul AKWEL aceste schimbări profunde presupun consolidarea și accelerarea capacității de dezvoltare a unor noi produse și soluții. Know-how-ul grupului și complementaritatea dintre plastic-metal-cauciuc-electronică îi vor permite să se concentreze pe competențe de avangardă, cum ar fi termoreglarea, mecatronica, hidrogenul sau noi mecanisme.

Toate aceste resurse vor permite companiei AKWEL să sprijine mai bine producătorii în noile lor provocări, pentru a construi autovehicule autonome și conectate care să fie mai fiabile, responsabile din punct de vedere ecologic și la un preț competitiv.

Un grup familial independent, listat la bursa de valori Euronext Paris, AKWEL este un furnizor de echipamente și sisteme pentru industria de autovehicule și camioane, prezent în două domenii de expertiză: gestionarea fluidelor și mecanisme. Prezent în 22 de țări pe cinci continente, AKWEL are 10.887 de angajați și în 2017 a realizat o cifră de afaceri consolidată de 1.02 miliarde de euro.

(38663)




Regulament de plasare a anunturilor