Peste 1.000 de bolnavi își vor petrece Sfintele Paști internați la Spitalul Județean și Spitalul Municipal Timișoara.
La Spitalul Județean Timișoara, pacienții care nu sunt la regim special primesc duminică, la micul dejun, pe lângă alte „bucate”, și ou roșu și felii de cozonac. La prânz, pacienții internați la spitalul județean vor primi supă de mazăre cu găluște, cartofi piure, carne de porc și sos de ciuperci. La cină, cei care trebuie să-și petreacă sărbătorile pe un pat de spital vor primi pilaf de orez cu șnițel de pui. Luni, în a doua zi de Paști, bolnavii vor primi la micul dejun și un ou roșu și două felii de cozonac, iar la prânz, ciorbă ardelenească de legume, mâncare de varză cu carne de porc. Cina vine cu un meniu care cuprinde cartofi franțuzești și ceai.
Trebuie menționat faptul că din meniul spitalelor lipsește mielul, deoarece carnea este considerată prea grasă pentru cei care, chiar dacă nu sunt la un regim special, au nevoie de forțe proaspete pentru a se recupera.
La Spitalul Municipal Timișoara, pacienții internați primesc duminică, la micul dejun, pe lângă alte „mâncăruri” și ou roșu fiert, iar meniul de prânz cuprinde ciorbă de legume cu curcan, sărmăluțe cu mămăliguță, friptură de porc și cozonac. Cina le va aduce celor internați la Municipal friptură din piept de pui, napolitane și ceai. Luni, pacienții vor avea la micul dejun și un ou roșu, iar la prânz ciorbă de legume cu perișoare, piure de cartofi cu friptură de vită și cozonac. Cina vine cu friptură din pulpă de pui, napolitane și ceai.
Citiți principiile noastre de moderare aici!