Membrii unei grupari care a spalat 10 milioane de euro, prinsi in urma unor descinderi in Timis

De B.A.M.
Membrii unei grupari care a spalat 10 milioane de euro, prinsi in urma unor descinderi in Timis
Descinderi în Timiş şi alte judeţe ale procurorilor DIICOT pentru prinderea membrilor unei grupări specializată pe evaziune fiscală şi spălare de bani. Membrii acesteia sunt suspectaţi că au cauzat un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro.

Un număr de 167 de percheziţii au avut loc luni dimineaţa, trei dintre acestea în Timiş, fiind vizate un număr de 118 persoane care ar face parte dintr-o grupare specializată pe spălare de bani şi evaziune fiscală.

„Modul de operare al membrilor grupului infracțional organizat era următorul: acestia intrau în contact direct cu administratori ai unor societăți comerciale care se aratau interesați în a-şi diminua baza impozabilă, iar prin intermediul societăților comerciale pe care le dețineau sau le controlau membrii grupului, se efectuau vânzări fictive de bunuri către  societățile comerciale “recrutate”, fiind emise facturi, de asemenea, fictive pentru marfa inexistentă în realitate, facturi   pe care societățile beneficiare le introduceau în contabilitate. Pentru a da  o aparență de legitimitate şi legalitate tranzacțiilor comerciale efectuate, membrii grupării ofereau administratorilor societăților comerciale “recrutate” sume de bani, reprezentând contravaloarea mărfii “livrate” pentru ca aceștia să facă viramentele bancare către societățile emitente ale facturilor fiscale fictive”, susţin procurorii DIICOT.

Ulterior, membrii grupului infracțional organizat retrăgeau sumele de bani respective, beneficiind din partea societăților comerciale evazioniste de un comision, reprezentat de o cotă parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

După o perioadă, în care firmele controlate de membrii grupului  nu achitau la bugetul de stat TVA-ul colectat şi impozitul pe profit aferent tranzacțiilor, aceștia  cesionau societățile comerciale în cauză, în special către persoane de etnie rromă, firme care, după câteva luni, intrau în faliment.

„Transferurile succesive de bani, efectuate prin conturile societăţilor  “recrutate” şi prin conturile persoanelor fizice ale administratorilor acestor societăți, au avut ca scop spălarea sumelor de bani provenite din evaziune fiscală pentru ca, în final, sumele iniţiale să se întoarcă către beneficiarii facturilor fictive, fiind diminuate doar de comisioanele bancare aferente operaţiunilor efectuate şi comisioanele plătite membrilor grupului care au sprijinit realizarea acestor activităţi infracţionale”, mai spus procurorii DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, urmează a fi audiate 110   persoane.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor