Melatonina – Hormonul tineretii!

De Lavinia Bratu Ceuță
Melatonina – Hormonul tineretii!
© TION: Lavinia Bratu Ceuță
Melatonina este hormonul care joacă un rol crucial în starea de sănătate a organismului, fiind secretat de glanda pineală, de la nivelul creierului, odată cu lăsarea întunericului. Circulă în sânge şi acţionează în special la nivelul centrilor neuroendocrini şi a sistemului nervos central. În acest fel, hormonul pregatește corpul pentru somn, îndeplinind totodată o serie de funcții care influențează starea de bine și longevitatea. În plus, melatonina sporește starea de bine și fortifică întreg sistemul imunitar.

Este prezent în lumea vegetală: verdeţuri, cereale integrale, fructe şi legume, orez, struguri negri, fulgi de ovăz, tomate, banane. TOATE alimentele de origine vegetală conţin MLT – hormonul tinereţii!!! În special sucurile naturale din fructe şi legume ajută mult în generarea acestui hormon extrem de important pentru întregul nostru echilibru!

Ce ne ajută în sintetizarea MLT?

Chiar și înainte ca melatonina ”să fie la modă”, știam că reducerea consumului alimentar seara contribuie la o stare de bine. Astăzi, când cunoaștem existența și efectul benefic al MLT avem și mai multe motive să procedăm în acest fel.

Putem obține beneficii uluitoare dacă…
– reducem porțiile de hrană de la o masă, pur și simplu, de mâine să lăsăm 25% în farfurie!
– Nu mai consumăm alimente după ora 17.30, doar un fruct, un fresh sau ceai din plante. ”A nu cina” este un act nesocial, deoarece oamenii se strâng serile pentru a sta împreună, a discuta și a fi – pur și simplu – cu ceilalți. Cina este ”masa care ar fi bine să fie dată dușmanilor”, așa cum spunea Dr. Huber, tocmai de aceasta putem renunța uneori la ea, alegând solitudinea pentru introspecții, citit și servit un fresh, un ceai sau…un simplu măr.

Dezechilibrele în producerea melatoninei și în procesul ei de acțiune pot produce efecte devastatoare, de la declanșarea depresiei sau a cancerului, până la speranța de viață diminuată considerabil.

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

——————————————————
Centre medicale recomandate de www.tion.ro:

Derma Health SRL
Strada Drubeta 29, Timișoara
0740 000 044

Ultra Med
Adresa mail contact: office@ultra-med.ro
Tel programari:0723372767
Program lucru: luni-vineri 15-20
str Pavel Jumanca, nr 14

Centrul Profilaxia SRL
Str. Arieş nr. 3, et I
Timişoara
Centrul Profilaxia Timisoara – 0256.490.123
Centrul Profilaxia Arad – 0757.168.102