Mediul universitar timisorean a fost premiat in cadrul galei Elsevier

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Mediul universitar timisorean a fost premiat in cadrul galei Elsevier
© Foto: arhiva
Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica din Timişoara au fost premiate în cadrul premiilor Scopus Awards. Prima a a primit Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale, iar cea de a doua, Premiul pentru Excelenţă în Contribuţie Globală.

UVT şi UPT primesc noi premii pentru activitatea realizată, de această dată pentru colaborarea internaţională. Elsevier a organizat Gala Scopus Award pentru prima dată în România, și în Europa de Est, în anul 2015. Universitatea timişoreană a fost nominalizată, alături de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și de Academia Română, la Premiul pentru Excelență în Colaborările Internaționale (Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration). Un al doilea premiu decernat în cadrul galei, Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution, a fost acordat tot unor reprezentanți ai Timișoarei, Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac și Ștefan Preitl, de la Universitatea Politehnica.

„Premiul Scopus pentru Excelență în Colaborările Internaționale, cu care ne-a onorat grupul Elsevier, arată în mod clar determinarea cu care Universitatea de Vest din Timișoara își confirmă statutul de instituție de elită atât în domeniul educației universitare, cât și al cercetării de înaltă clasă. Proiectul managerial pe care l-am propus UVT pentru al doilea mandat de rector a avut în centrul său procesul de internaționalizare a universității, cercetarea având un rol determinant atât în cadrul portofoliului de cercetare propriu zis, cât și al portofoliului de relații internaționale. Am încurajat și am susținut atât colaborările mari, de anvergură, (experimentul Atlas de la CERN, IUCN – Dubna, HPC – UVT), cât și colaborările internaționale de anvergură mai mică, stabilite la nivel de cercetători sau grupuri de cercetare și sunt bucuros să constat că această politică de dezvoltare își arată roadele la un astfel de nivel”, a declarat Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Grupul Elsevier este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse și servicii de informații în domeniile științei, tehnologiei și medicinei, fiind totodată singura companie care desfășoară activități atât în ceea ce privește publicarea rezultatelor științifice, cât și în evaluarea rezultatelor cercetării. Produsele Elsevier cele mai cunoscute sunt ScienceDirect, Scopus, SciVal, Reaxys, Mendeley, Embase.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !