Medalie la Olimpiada Internationala Tuymaada, Federatia Rusa, pentru un elev de la Liceul Grigore Moisil Timisoara

De Adrian Panduru
Medalie la Olimpiada Internationala Tuymaada, Federatia Rusa, pentru un elev de la Liceul Grigore Moisil Timisoara
© TION: Medalie la Olimpiada Internationala Tuymaada, Federatia Rusa, pentru un elev de la Liceul Grigore Moisil Timisoara
O nouă medalie la olimpiadă pentru învăţământul din Timişoara. Vlad Rochian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut medalia de argint la Informatică, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada.


Olimpicii români au cucerit zece medalii (trei medalii de aur, cinci medalii de argint şi două medalii de bronz), la a 22-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru probe ale concursului: Chimie, Matematică, Informatică şi Fizică.

Vlad nu este la primele performanţe de acet gen. Elevul de clasa a 10-a de la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timişoara, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică, care a avut loc în perioada 28 iunie – 3 iulie în Ruse, Bulgaria. Vlad Rochian a obținut, de asemenea, medalia de aur la Olimpiada Naţională, în 2014. În 2013, el a obținut medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică și bronzul la cea la Informatică. La Turneul Internațional de Informatică Shumen a fost distins cu medalia de argint.

Pe discipline, rezultatele sunt următoarele, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada:

Chimie: o medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Râclea/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi două medalii de argint (Maria Velicu/clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală/clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ). Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă.

Matematică: două medalii de bronz (Andreea Dima/clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică/clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Informatică: două medalii de aur (Darius Marian/clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu/clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/clasa a X-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

Fizică: două medalii de argint (Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţări. Lotul olimpic revine în ţară luni, 13 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor