Marilen Pirtea, un nou mandat la conducerea Universitatii de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
6Comentarii
Marilen Pirtea, un nou mandat la conducerea Universitatii de Vest Timisoara
© Marilen Pirtea, un nou mandat la conducerea Universitatii de Vest Timisoara (foto: arhiva)
Marilen Pirtea va conduce Universitatea de Vest Timişoara pentru un nou mandat. Senatul UVT a confirmat rezultatele alegerilor, iar noul mandat va dura până în anul 2020. Pirtea a candidat singur pentru această funcție.


Marilen Pirtea a fost reales în funcţia de rector al Universităţii de Vest Timişoara. Reprezentanţii UVT l-au reconfirmat în funcție pe Marilen Pirtea, în urma unui proces de alegeri ce a luat sfârșit vineri, în urma validării rezultatelor de către senatul instituţiei. Acesta se află la finalul primului mandat și își va continua activitatea la conducerea universității și pentru următorii patru ani (2016-2020).

„Rezultatul este o confirmare a muncii mele și a echipei de management din partea comunității universitare și este o onoare să-i pot reprezenta în continuare. Am propus colegilor un nou mandat pentru a duce la capăt proiecte în desfășurare și a implementa altele noi, cu impact asupra infrastructurii Universității, mediului în care ne desfășurăm activitatea. Vom continua creșterea calității procesului educațional și a resurselor umane. Universitatea se află pe o poziție onorabilă în rândul instituțiilor de învățământ superior europene, dar mereu este loc de mai bine, astfel că vom continua procesul de internaționalizare, de aliniere la standarde înalte în educație și cercetare. În prezent, instituția este foarte bine ancorată în realitățile mediului educațional european și ne propunem o dezvoltare continuă în acest sector”, a declarat vechiul şi noul rector al UVT, Marilen Pirtea.

El are deja planuri pentru viitor. Printre strategiile care se doresc implementate în perioada următoare, şeful UVT menționează creșterea numărului de programe comune cu universități din alte țări și de programe cu diplomă dublă.

„Parteneriatele cu universitățile de renume de peste graniță se vor axa pe crearea de programe de studiu comune, îmbogățind considerabil experiența studenților noștri, dar și pentru atragerea de tineri din alte țări. Pe același segment, vom lucra la atragerea de cercetători din străinătate, doctoranzi, prin implementarea de linii doctorale în cotutelă. Avem în lucru și un program de prevenire a abandonului școlar printr-un sistem de atenționare timpurie”, a adăugat Marilen Pirtea.

În altă ordine de idei, Pirtea anunţă deja că doreşte o bună colaborare cu comunitatea timişoreană. Iar un prim exemplu în acest sens va fi inițierea unui proiect în parteneriat cu autoritățile locale, sub titulatura de „Timișoara-oraș universitar”. Acesta îşi propune identificarea și mobilizarea capacității de cazare disponibilă în sistemul preuniversitar, pentru tinerii din alte localități care doresc să studieze la UVT.

De asemenea, se va încerca susţinerea tinerilor absolvenți de Bacalaureat fără posibilități financiare pentru a studia în Timișoara. Ca un lucru inedit, rectorul Pirtea se gândeşte la crearea de programe specifice pentru vârsta a treia!

Noul mandat la conducerea universității va începe în luna martie, atunci când se va stabili și componența echipei de management.

„În alegerea echipei va conta mult ceea ce colegi mei își propun în domeniile declarate ca fiind strategice: internaționalizare, infrastructură, resurse umane, inovare în actul educațional și de cercetare, conectare la mediul socio-economic. Nu este suficient să se declare simpli administratori ai unei instituții, ci trebuie să fie mereu cu un pas înaintea altora prin ceea ce fac”, a mai precizat rectorul.

Marilen Pirtea a fost singurul candidat pentru această funcție.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor