Maria Grapini – pe picior de plecare din Partidul Conservator: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin

De Adrian Panduru
8Comentarii
Maria Grapini – pe picior de plecare din Partidul Conservator: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin
© TION: Maria Grapini – pe picior de plecare din Partidul Conservator: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin
Europarlamentarul Maria Grapini, preşedintele PC Timiş, a trimis o scrisoare către conducerea PC de la nivel naţional, în care îşi exprimă supărările în ceea ce priveşte situaţia partidului la ora actuală. Din scrisoare reiese destul de clar că Grapini nu va mai merge în continuare alături de actualul Partid Conservator.


Maria Grapini anunţă că nu va participa la congresul PC, care va avea loc în această lună.

“Este primul Congres la care nu particip, deşi aş fi dorit să transmit mesajul meu participanţilor la Congres! Nu particip pentru că voi fi într-o delegaţie oficială în calitate de membru al PE. Aş fi dorit să împărtăşesc participanţilor amărăciunea mea, dezamăgirea mea faţă de atitudinea şi deciziile pe care le-aţi luat în ultimul an, domnule preşedinte. Am avut încredere în dumneavoastră şi timp de patru ani v-am promovat ca pe un tânăr om politic de perspectiva şi dumneavoastră ştiţi acest lucru! Am crezut în omul Daniel Constantin şi credeam că un om din generaţia celor de 30 de ani va avea moralitatea şi verticalitatea de care este atâta nevoie în politică românească!

M-aţi dezamăgit domnule Daniel Constantin, şi nu numai pe mine. Aţi dezamăgit mulţi oameni, membri sau nemembri ai PC. (…) Aş fi vrut să fiu prezentă la ultimul Congres al PC, să spun că nu aţi făcut nicio activitate politică de un an de zile în numele partidului, aţi fugit de sigla PC, nu aţi vrut să va mai asociaţi numele cu PC. Întrebarea pe care o adresez public este următoarea: dacă nu aţi mai vrut să aveţi de-a face cu Preşedintele fondator al PC şi cu Partidul Conservator, de ce nu aţi plecat din partid? Moral era să plecaţi şi să lăsaţi partidul, fondatorilor şi celor care au crezut în el. Măcar atâta lucru puteaţi face, pentru cât aţi primit de la PC!”, scrie Maria Grapini.

Filiala Timiş a PC a luat hotărârea să nu se prezinte la Congres.

“Vom afla ce decizii <democratice> veţi lua, dar cu siguranţă veţi rămâne în istoria României că un lider care desfiinţează un partid fără să fi participat la înfiinţarea şi la dezvoltarea lui. Vă asigur, domnule preşedinte, că eu voi reprezenta România în Parlamentul European cu multă rigoare până la finalul mandatului, din respect pentru oamenii care m-au votat, aşa cum am făcut-o şi din poziţia de ministru. Dumneavoastră însă aţi amestecat problemele personale cu cele de partid. Diferenţa de opinie pe care aţi avut-o cu preşedintele fondator Dan Voiculescu, despre care aţi vorbit în presă, ar fi trebuit să va conducă la demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Conservator, pentru că, nu-i aşa, profesorul Voiculescu v-a adus în partid, v-a nominalizat pentru funcţia de preşedinte şi v-a negociat funcţiile de vice premier şi ministru.

Nu pot să înţeleg, moral vorbind, cum să ai diferenţe de opinie cu cineva, dar să-i confişti (profitând că nu se poate apară) partidul pe care l-a fondat ?! Nu pot, domnule Daniel Constantin, să fiu partener într-un proiect prin care desfiinţaţi un partid în care am investit multă muncă alături de mulţi colegi, am investit mult timp şi am creat speranţe multor oameni. Aţi venit acum cinci ani şi nu aţi reuşit (sau nu aţi dorit) să creşteţi partidul. Dacă la Congres ar fi trebuit să prezentaţi un raport privind activitatea politică din ultimul an, nu aţi fi avut ce să scrieţi. Eu am mers şi în ultimul an în multe judeţe şi am adunat nemulţumiri privind activitatea politică şi ministerială a dumneavoastră, vi le-am adus la cunoştinţă şi le-aţi aruncat la coş. Nu răspundeţi la petiţii şi la problemele celor care vi se adresează! Ştiu că nu veţi da citire în Congres la punctul meu de vedere, dar mi-am făcut datoria să va transmit punctul meu de vedere şi transmit public scrisoarea deschisă. Sunt convinsă că adevăraţii umanişti-conservatori vor rămâne uniţi şi vor lupta că doctrina social liberală privind susţinerea capitalului autohton, a IMM-urilor, familiei, a tinerilor, a clasei de mijloc, a tradiţiei naţionale, apărarea statului unitar naţional, să se regăsească în opţiunea alegătorilor”, scrie Maria Grapini.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor