Maidanezii din Timisoara ar putea scapa de eutanasiere. O solutie este exportul!

De A.S.
3Comentarii
Maidanezii din Timisoara ar putea scapa de eutanasiere. O solutie este exportul!
Câinii fără stăpân ridicaţi de pe străzile Timişoarei nu pot fi eutanasiaţi deocamdată pentru că nu au fost adoptate încă normele metodologice de aplicare a noii legi care permite acest lucru, dar autorităţile sunt categorice: adăpostul Danyflor nu va fi extins. Viceprimarul Dan Diaconu spune însă că se poartă discuţii cu un ONG din Germania pentru ca mare parte din animalele adunate de pe domeniul public să fie date spre adopţie în afara ţării, iar altele să fie ţinute într-un alt adăpost, dar nu pe cheltuiala primăriei.

„În momentul de faţă nu avem norme metodologice pentru eutanasiere şi ca atare nu putem să aplicăm legea în vigoare. Urmează ca în următoarele două săptămâni, din ceea ce am înţeles, să fie finalizate aceste norme şi să ne fie prezentate. Noi în paralel însă avem discuţii cu organizaţii neguvernamentale, chiar astăzi am avut o discuţie cu o organizaţie din Germania care îşi propune să adopte spre export mare parte dintre câinii care vor fi prinşi pe domeniul public din Timişoara, ceea ce sigur înseamnă un pas înainte şi faptul că probabil nu va trebui să folosim eutanasierea pe scară extinsă dacă, sigur, acest acord va intra în vigoare”, a declarat, marţi, viceprimarul Dan Diaconu.

Oficialii municipalităţii nu au putut spune câţi câini ar urma să fie salvaţi astfel, urmând să fie daţi spre adopţie la export, în afara ţării, în condiţiile în care în România se pregăteşte eutanasierea pe scară largă a maidanezilor, aceste lucruri urmând să fie stabilite cu reprezentanţii ONG-ului care şi-a arătat disponibilitatea de a interveni.
„Nu avem o cifră. Reprezentanţii organizaţiei, Pro Animal se numeşte, au venit astăzi (n.r. – marţi) şi la mine şi la Danyflor, vor să adopte mare parte dintre câinii pe care îi prindem în condiţiile în care conform legii noi îi vom ţine două săptămâni. Vor suporta o parte din costurile de cazare şi hrană la adăpostul Casa Câinelelui pentru o parte din animale, iar o mare parte vor fi adoptate spre export. Noi le-am prezentat foarte clar că nu o să extindem adăpostul de la Danyflor, el va rămâne la nivelul la care este”, a adăugat Diaconu.

Noua lege privind gestionarea câinilor fără stăpân permite eutanasierea animalelor adunate de pe străzi care nu sunt adoptate sau revendicate în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi dacă autoritățile locale nu dispun de resurse pentru a-i ține mai mult. Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor