Mai multe proiecte cu finantare europeana au fost aprobate. Printre acestea si doua din Timis

De M. Hoster
1Comentariu
Mai multe proiecte cu finantare europeana au fost aprobate. Printre acestea si doua din Timis
Toate proiectele care au reuşit să obţină 60 de puncte în cadrul operaţiunii „Sprijin financiar cu o valoare cuprinsă între 1.065.001 lei şi 6.375.000 lei acordat pentru investiţii pentru IMM” şi care au fost puse pe lista de aşteptare vor primi banii pentru care au depus cereri de finanţare. Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că se va suplimenta bugetul apelului pentru proiectele de investiţii mari pentru IMM-uri. Pe listă sunt şi două firme timişene.

„Până la sfârşitul acestei luni vor fi semnate cele 93 de proiecte de investiţii mari pentru IMM-uri, aflate pe lista de rezervă, proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de peste 80 milioane de euro. Aceste proiecte sunt dintre cele depuse în luna august 2011, care au stat neevaluate până în vara anului 2013, când Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziţia Autorităţii de Management POS CCE experţi din mediul privat. Procesul de evaluare a fost finalizat în luna decembrie 2013, iar contractarea a început în acest an. Până în prezent, în cadrul acestei operaţiuni au fost semnate deja 190 de contracte de finanţare cu o valoare totală nerambursabilă de aproximativ 190 milioane de euro. Suma suplimentară de 80 milioane de euro este destinată IMM-urilor deoarece reprezintă un sector important în economia noastră şi dorim să îmbunătătim situaţia macroeconomică a ţării noastre. Fac un apel către toate IMM-urile care se regăsesc pe Iista publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene să depună toate documentele necesare pentru a semna contractele până la sfârşitul acestei luni, dată după care expiră schema de ajutor de stat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În lista nouă sunt incluse şi proiectele depuse de două firme timişene. Una dintre societăţi va obţine puţin peste 4 milioane de lei pentru „achiziţionarea de echipamente şi utilaje inovative şi ecoeficiente”. Cea de a doua va achiziţiona utilaje în valoare de 4,3 milioane de lei.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor