MAI anunta masuri impotriva extremistilor maghiari

De T. Ex.
MAI anunta masuri impotriva extremistilor maghiari
© TION - MAI anunta masuri impotriva extremistilor maghiari
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că patru cetățeni ungari au interdicția de a intra în România timp de un an. Doi dintre aceștia sunt membri Jobbik, unul fiind chiar deputat în Parlamentul ungar.

Cele patru persoane care au primit interdicție sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizaţiei „Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan – membru Jobbik şi Mikola Bela – membru al organizaţiei „Noua Gardă Ungară”. 

„Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Szavay Istvan este deputat în Parlamentul ungar, iar față de Mikola Bela, organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, în vederea declarării acestuia ca indezirabil.

Interdicţia dată celor patru a fost dispusă „cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României”, a mai spus Dajbog. Ea a subliniat că interdicţia a fost dată în urma unor „activităţi specifice de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice şi a securităţi naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale”.

Dajbog a mai anunţat că instituţiile abilitate au în atenţie „şi alte persoane care desfăşoară în mod sistematic, pe teritoriul României, astfel de acţiuni care contravin normelor comunitare şi legislaţiei naţionale în materie”.

„Autorităţile române sunt hotărâte să aplice cu fermitate legislaţia în vigoare în toate cazurile în care cetăţenii altor state, prin declaraţii publice sau orice alte acţiuni desfăşurate pe teritoriul României, încalcă în mod direct sau instigă la nerespectarea Constituţiei şi a legilor ţării”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor