Lumanari aprinse pe Bega pentru victimele SIDA si funda umana pentru cei care lupta cu virusul HIV

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Lumanari aprinse pe Bega pentru victimele SIDA si funda umana pentru cei care lupta cu virusul HIV
© TION: Lumanari aprinse pe Bega pentru victimele SIDA si funda umana pentru cei care lupta cu virusul HIV
La Timișoara au fost lansate lumânări aprinse pe Bega în memoria celor care au pierdut lupta cu SIDA. În Piața Libertății s-a format o fundă umană pentru cei care luptă încă și pentru conștientizarea oamenilor vizavi de acest pericol al virusului HIV.

Pe Bega au fost aprinse lumânări pentru cei care au căzut victime în lupta cu SIDA. Au avut loc și alte acțiuni, pe parcursul zilei de duminică, 21 mai, prin care s-a marcat Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse.

Duminică s-au aprins lumânări în memoria victimelor SIDA în Piaţa Libertăţii și s-a format o Fundă Umană, simbolul solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA. La lăsarea întunericului, lumânări aprinse au fost lansate pe canalul Bega, de la Pontonul Clubului Sportiv Banatul, în memoria victimelor SIDA.

La nivelul României se află în evidență peste 14.000 de persoane infectate cu HIV. Au avut loc peste 7.000 de decese.

„Ne-am propus să recrutăm voluntari. Vrem să formăm o echipă de voluntari cu care să începem campanii serioase de informare, pentru că se simte nivelul scăzut al acestor campanii în ultimii ani, în sensul că infectările au început să crească. În schimb, la nivel mondial se simte influența medicației, a modului în care se lucrează cu persoanele infectate, au scăzut decesele”, a spus Ionela Apostol – Societatea pentru Copii și Părinți (SCOP) Timișoara.

Grupul Local de Acţiune HIV/SIDA Timişoara, împreună cu voluntari din alte asociații a marcat pentru al 14-lea an consecutiv Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse (The International AIDS Candlelight Memorial).

„Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, una dintre cele mai vechi și mai mari campanii din lume, de mobilizare a comunității în scopul conștientizării sociale a HIV, se dorește un apel la solidaritate globală și la înlăturarea stigmei și discriminării persoanelor care se confruntă cu această infecție”, transmit organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de membrii Grupului Local de Acţiune HIV/SIDA Timişoara: Asociaţia Română Anti-SIDA – ARAS Timişoara, Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP Timişoara, Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !