Lugojeanul care pedaleaza mii de kilometri pentru fericire a parcurs peste jumatate din traseu

De Adrian Panduru
2Comentarii
Lugojeanul care pedaleaza mii de kilometri pentru fericire a parcurs peste jumatate din traseu
© TION - Lugojeanul care pedaleaza mii de kilometri pentru fericire a parcurs peste jumatate din traseu
A plecat în lume să-i întrebe pe oameni ce-i face fericiţi. Un tânăr lugojean a plecat din Timişoara, în 1 aprilie, pe bicicletă, pentru a cutreiera lumea pentru a descoperi ce-i face pe oameni fericiţi şi pentru o cauză nobilă, strângerea de fonduri pentru operaţia unei fetiţe.

Tânărul din Lugoj a parcurs deja 2.500 de kilometri din cei 4.000 pe care şi i-a propus să-i parcurgă în zece săptămâni, din Timişoara până în Iran. Bărbatul, pe numele său Silviu Cadia, de 30 de ani, şi-a propus să parcurgă 4.000 de kilometri în zece săptămâni, cu bicicleta, prin România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia şi Iran. Este deja trecut de jumătatea călătoriei.

În 16 mai, Silviu a ajuns la graniţa cu Georgia, după 93 de kilometri parcurşi pe coasta Mării Negre, pe o zi ploioasă. A întâlnit nenumăraţi oameni în calea sa, pe care i-a întrebat ce-i face fericiţi. Recent a întâlnit un biciclist din Finlanda, care călătoreşte şi el în aventura lui, chiar şi un motociclist, de 45 de ani, pe nume Hasan, pe care îl face fericit vremea bună. A văzut locuri minunate, iar călătoria a ajuns abia de jumătate. A avut şi probleme, două cauciucuri sparte în două zile consecutive, dar oamenii întâlniţi în drum l-au ajutat cu service-ul.

Silviu călătoreşte, pedalează şi spune că are timp să se descopere pe el. Totuşi, un lucru îl întristează. Din cei 2.800 de oameni care urmăresc călătoria sa pe pagina de Facebook, doar 1 la sută au donat pentru operaţia fetiţei pentru a cărei cauză a plecat în această călătorie. Şi doar jumătate din zilele sale de călătorie s-au vândut pentru a strânge bani pentru operaţia acestei fetiţe.

„Fiind singur, călătorind fără alţi oameni, ai posibilitatea să te descoperi pe tine, să îţi cunoşti emoţiile şi sentimentele, să-ţi analizezi amintirile, să descoperi lucruri noi înlăuntrul tău şi eventual să faci pace între minte şi corp”, a scris Silviu pe pagina de Facebook unde postează fotografii, schiţe şi note despre călătoria sa – www.facebook.com/pages/The-Road-The-Happiness/1550266625227202?fref=ts

 

Silviu îşi vinde zilele de călătorie pentru a o ajuta pe Karina – fetiţa de trei ani, din Deva, care are nevoie de o operaţie urgentă, care costă 40.000 de euro. Zilele sale de călătorie pot fi cumpărate cu 25 de euro (100 de lei)… bucata. În schimb, cei care vor dona bani, vor primi de la Silviu o scrisoare timbrată din locul în care se află pe parcursul călătoriei şi un rezumat al acelei zile. Costul călătoriei este achitat de şefii lui Silviu, de la firma la care acesta lucrează. Dacă doriţi să cumpăraţi o zi din călătoria lui Silviu, ori mai multe zile, puteţi dona banii direct Karinei, în conturile menționate mai jos.

CIF 18212553:
EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
RON: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500
BRD GSG SMCC, code SWIFT BRDEROBU

Cei care vor să facă o donație trebuie să menționeze faptul că banii sunt pentru Karina Ciorogar. Pentru a primi scrisoarea de la Silviu, cei interesați îi pot trimite acestuia chitanţa transferului bancar şi adresa completă. Silviu a făcut şi un tabel cu zilele care sunt cumpărate deja şi zilele de călătorie care mai sunt disponibile, ce poate fi consultat aici.

Zilele din acest desfăşurător care sunt haşurate cu galben sunt deja “vândute”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor