Locurile de parcare dintre blocuri, doar pentru timisoreni. Robu trimite restul soferilor romani si straini sa parcheze in noroaie

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
208Comentarii
Locurile de parcare dintre blocuri, doar pentru timisoreni. Robu trimite restul soferilor romani si straini sa parcheze in noroaie
Primarul Nicolae Robu vrea să împartă gratuit locurile de parcare dintre blocuri doar proprietarilor de mașini care au buletin de Timișoara și reședință în zona respectivă. El susține că, în opinia lui, nu este normal ca plătitorii de impozite din Timișoara să nu aibă loc de parcare când ajung acasă din cauza mașinilor înmatriculate în alte județe.

Primarul a ținut, la începutul intervenției sale, să precizeze că nu are nimic împotriva celor care vin din alte județe să lucreze în Timișoara, însă a primit foarte multe sesizări de la persoane care și-au făcut buletin de Timișoara și plătesc aici impozit pe mașină și care au semnalat că seara, când ajung acasă, nu găsesc loc de parcare.

„Timișoara este un oraș deschis, un oraș care ca orice oraș dinamic, capitală regională sau chiar euroregională are nevoie de noi cetățeni care să-i susțină dezvoltarea. De aceea trebuie să aibă un spirit deschis, să fie un oraș integrator, un oraș în care respectându-i spiritul, îmbogățindu-l apoi, noii cetățeni să se simtă acasă. (…) Mă aștept la denaturări ale poziției pe care o voi prezenta. (…) Dar nu e normal să trăiască cineva în Timișoara și să nu își facă viză de flotant”, a spus Robu.

Astfel, primarul Timișoarei dorește să lanseze un nou sondaj pe Facebook în care să își întrebe fanii dacă sunt sau nu de acord ca toate locurile de parcare dintre blocuri să fie numerotate, iar apoi acordate gratuit celor care locuiesc în zonă, au buletin de Timișoara și numere de Timiș pe mașină. În cazul extrem de probabil în care fanii săi vor răspunde favorabil la această idee, Robu va promova o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

„Sunt foarte multe nemulțumiri care au ajuns la mine, că locurile de parcare dintre blocuri sunt în mare parte ocupate de mașini cu numere de înmatriculare din Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin și așa mai departe. Proprietarii lor sunt bineveniți, Timișoara are nevoie de ei, dar ei trebuie să accepte spiritul Timișoarei și să-l îmbogățească. Cetățenii îmi cer – și o să fac un sondaj pe Facebook – să vedem cum se dorește, dacă tot numerotăm locurile de parcare, nu se vrea ca aceste locuri să fie date gratuit doar către cei care au buletin de Timișoara și mașinile înmatriculate în Timiș”, a mai spus Robu.

El a recunoscut că nu a pus la punct toate detaliile, dar știe sigur că această inițiativă ar fi legală, deoarece cei cu mașini înmatriculate în alte județe vor putea parca pe alte locuri, care vor rămâne în sistem Timpark.

În cazul celor care nu vor respecta aceste prevederi, proprietarii locurilor de parcare vor putea chema Poliția Locală, care va împărți amenzi. El a precizat că locuitorii din alte județe sunt liberi să parcheze unde parchează acum timișorenii, uneori la 200 de metri de locuință, în noroi.

Aceste prevederi nu vor include și mașinile luate de timișoreni în leasing și care au numere de București.

„Mașinile în leasing vor avea un tratament special. Sunt multe aspecte care trebuie reglementate. Cei care au optat să fie cetățeni ai Timișoarei și sunt bineveniți din partea primarului vor trebui, dacă doresc să beneficieze și ei, să-și facă mutațiile respective. Vom stabili cum vom împărți locurile dintr-o astfel de parcare către cei care locuiesc în acel perimetru și au mașini cu numere de Timiș. Toată lumea este binevenită în Timișoara, dar există și datorii”, a concluzionat primarul Timișoarei.

Rămâne de văzut dacă primarul Timișoarei va implementa această idee, care, cu siguranță va fi aplaudată de mulți localnici.208Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor