Locuinte ANL cumparate ilegal la Timisoara. Autoritatile verifica acum toate vanzarile

De A.S.
3Comentarii
Locuinte ANL cumparate ilegal la Timisoara. Autoritatile verifica acum toate vanzarile
© TION - Locuinte ANL cumparate ilegal la Timisoara. Autoritatile verifica acum toate vanzarile
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au descoperit că unii dintre chiriaşii ANL din zona Miloia şi-au cumpărat locuinţele ilegal, pentru că nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru a putea cumpăra apartamentele. Până acum a fost descoperit un caz de acest gen, dar viceprimarul Traian Stoia bănuieşte că ar fi şi altele, aşa că vor fi verificate toate tranzacţiile încheiate până acum.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, până acum au fost vândute în total 26 de apartamente din blocurile construite de ANL în zona Ioachim Miloia, din imobilele edificate în 2003 şi 2007.

Viceprimarul Traian Stoia spune însă că unii dintre foştii chiriaşi şi-au cumpărat apartamentele deşi aveau şi alte proprietăţi, lucru interzis prin Legea 152 din 2008 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

O condiție pentru ca actele de vânzare-cumpărare să nu fie lovite de nulitate absolută este prevăzută de Legea 152, care prevede ca titularul contractului de închiriere și membrii familiei acestuia să nu dețină o altă locuință în proprietate, inclusiv o casă de vacanță. Dacă ai o casă de vacanță sau o altă proprietate, nu ai voie să cumperi o locuință de la stat pe baza acestei legi. Aici, în cel mai pur stil românesc, oamenii s-au dus și au dat declaraţie că nu au nicio casă în proprietate, nicio casă de vacanță… Acum se iau datele de la Fisc și unde se găsește că oamenii au cumpărat declarând în fals urmează procedurile legii. S-a descoperit un caz deocamdată. Aveau o moștenire nudă…”, a declarat, vineri, Stoia.

Viceprimarul susţine că este vorba despre o familie care mai deţinea în proprietate, în nudă proprietate mai exact, încă o casă, pe strada Horia, în momentul în care a cumpărat apartamentul ANL de pe Miloia.

În urma verificărilor făcute în baza de date de către Direcția Fiscală și OCPI, s-a constatat că o familie a încheiat cu municipiul Timișoara un contract de vânzare-cumpărare asupra unui apartament din strada Miloia, deși aceștia aveau în proprietate nudă și imobilul din Timișoara, de pe strada Horia, în baza unui contract de întreținere cu drept de uzufruct viager făcut în 2012. Cei doi soți au prezentat declarații notariale că nu dețin în proprietate o altă locuință sau casă de vacanță. Contractele de vânzare-cumpărare, precum și orice acte încheiate cu încălcarea dispoziţiilor legii sunt lovite de nulitate absolută. Depistarea acestor cazuri și sesizarea organelor judecătorești pentru constatarea nulității și restabilirea situației anterioare se face prin grija prefectului”, a mai explicat Stoia, precizând că urmează să fie sesizat şi prefectul.

Edilul a sesizat şi că speţa respectivă a produs agitaţie în rândul locatarilor ANL şi bănuieşte că s-ar putea să existe şi alte nereguli. Oricum, Stoia a anunţat că vor fi verificate toate vânzările de locuinţe ANL de până acum.

Această acţiune de aducere la iveală a unor ilegalităţi făcute cu multă nonşalanţă şi iresponsabilitate a creat o mare emoţie în zonă. Sunt convins că mai sunt şi alţii…”, a concluzionat viceprimarul.

Articole pe aceeași temă:

Problema blocurilor ANL fara autorizatie nu s-a rezolvat dupa 5 ani. Chiriasii nu pot cumpara locuintele…

Chiriasii ANL isi vor putea cumpara in curand locuintele3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor