Locuință protejată pentru victimele violenței domestice în Timiș

De Adrian Panduru
Locuință protejată pentru victimele violenței domestice în Timiș
© foto: arhivă
În cel mai vestic județ al țării va fi înființată, prin intermediul unui proiect, în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș este partener, o locuință protejată, destinată victimelor violenței domestice.

DGASPC Timiș va înființa o locuință protejată pentru victimele violenței domestice care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă. În această locuință se va oferi găzduire cu capacitate redusă de până la șase locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului.

„Prin serviciile furnizate victimele vor putea beneficia de suport instituțional în vederea relocării în cadrul rețelei naționale, în funcție de oportunitățile de formare și/sau reconversie profesională identificate prin programul național de protecția a victimelor violenței domestice”, transmit reprezentanții DGASPC Timiș.

Proiectul, în valoare totală de 51.080.375,72 lei, este cofinanțat prin Programul Operaţional Capital Uman. Proiectul “VENUS– Împreună pentru o viață în siguranță!” va cuprinde 42 de locuințe protejate, precum și servicii integrate complementare de grupuri de suport și cabinete de consiliere vocațională la nivel național. Solicitantul în cadrul acestui proiect este Agenția Națională Pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

DGASPC Timiș are alocat un buget în valoare de 1.137.174,76 lei, contribuția proprie fiind în valoare de 22.743,50 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor