Litens Automotive Group a inaugurat langa Timisoara noua fabrica din Romania a grupului canadian

Litens Automotive Group a inaugurat langa Timisoara noua fabrica din Romania a grupului canadian
© Litens Automotive Group a inaugurat langa Timisoara noua fabrica din Romania a grupului canadian
ADVERTORIAL. Canadienii de la Litens Automotive Group au inaugurat lângă Timișoara, în parcul industrial de la Giarmata, noua lor fabrică din România, Litens Automotive Eastern Europe. Prin unitatea din România, compania își extinde operațiunile globale de producție, aceasta fiind cea de-a doua unitate de pe bătrânul continent care va deservi piața locală.

Noua unitate de producție va avea 7.500 de metri pătrați și până în 2019 va angaja 250 de oameni.

„Suntem încântați de noua noastră locație, care este plasată strategic, crește capacitatea de producție pentru piața europeană și ne permite să îmbunătățim suportul acordat clienților. Așteptăm cu interes să dezvoltăm relații cu noi furnizori”, a declarat Paul Robinson, chief Executive Officer în cadrul Litens Automotive Group.

Activitatea se va desfășura prin transferul la Giarmata a două linii de producție deja funcționale, una din Germania și una din Canada. Inițial, pe aceste linii se vor produce piese pentru piața aftermarket, special ca angajații să fie școliți și să se adapteze la utilizarea utilajelor, urmând ca ulterior să fie realizate și piese auto pentru piața OEM, a celor originale folosite de marile companii din domeniul auto la realizarea de mașini noi.

„În ultimii ani a apărut o schimbare, o reorientare a clienților noștri către piața europeană. La fel este și în cazul nostru, ne-am adaptat și am reorientat activitatea dinspre Canada spre Europa și de aici spre Europa de Est. Am ales să delocalizăm producția pentru a fi alături de clienții noștri. De ce Romania? După ce am analizat situația de pe piață am descoperit că aici este o bază bună educațională, în domeniul tehnică, există multe facultăți. De asemenea, în Canada am avut mulți ingineri școlarizați aici”, a declarat Paul Robinson, Chef Exeutive Officer al Litens, prezent marți la Timișoara.

Conform oficialului, la noua fabrică creșterea afacerii se va face treptat, deocamdată sunt doar cele două linii de producție, iar în funcție de evoluția pieței și a cererii afacerea va fi extinsă prin aducerea la Timișoara a noi linii de producție. În viitor se va trece și la realizarea de componente OEM, destinate marilor companii producătoare de autovehicule, dar pentru ca acestea să poată fi realizate este nevoie ca aceste companii auto să certifice respectarea celor mai înalte standarde de calitate pentru piesele realizate.

Ceea ce este important de spus, au subliniat oficialii companiei, investiția realizată de canadieni va aduce, la rândul ei, alte noi investiții de către furnizorii de piese cu care Litens lucrează. Se va încerca relocalizarea pe plan local a furnizorilor, ceea ce înseamnă implicit și alte noi locuri de muncă.

Fondată în 1979 în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. Litens a fost recunoscut cu numeroase premii din partea clienților săi, pentru realizări în inginerie, valoare de piață, producție, calitate și livrare. Cu peste 2.000 de angajați în întreaga lume, Litens furnizează soluții și tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii și gestionare a vibrațiilor torsionale. Pe lângă noua fabrică din România, Litens activează în prezent în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franța, Italia și Coreea de Sud. În prezent, compania deține peste 150 de brevete garantate în industria auto și continuă să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale domeniului, prin investiții importante în tehnologii noi, fabrici de producție și personal.

(906141)
Regulament de plasare a anunturilor