Liga AC Labs, locul unde studentii din Timisoara pun in practica teoriile invatate la curs

De M. Hoster
Liga AC Labs, locul unde studentii din Timisoara pun in practica teoriile invatate la curs
© Foto: Facebook
Liga AC Timișoara așteaptă sute de studenți să descopere cele mai noi tehnologii din domeniul IT sau automotive, prezentate chiar de firmele care le implementează. Un număr de 17 societăţi din domeniul tehnic vor organiza 32 de laboratoare în cadrul cărora vor oferi tinerilor posibilitatea să studieze şi practic teoria dobândită. Cei mai norocoşi se vor alege chiar şi cu un posibil loc de muncă.


Unul dintre cele mai ambiţioase şi de succes proiecte de pregătire practică a studenţilor timişoreni, Liga AC Labs, a ajuns la cea de a şasea ediţie. În cadrul acestuia, o serie de tineri selectaţi de organizatori au posibilitatea să studieze în cadrul unor laboratoare de specialitate, organizate de diferite companii cu nume din domeniul tehnic.

Înscrierile pentru ediţia din acest an a proiectului au demarat marţi, 24 februarie. Sunt aşteptate peste 700 de CV-uri ale studenţilor, iar dintre acestea un număr de 250 – 300, în funcţie de interesul companiilor, vor fi selectate pentru a lua parte la laboratoarele organizate. Data limită pentru depunerea solicitărilor este 1 martie. Va urma o etapă de selecţie şi interviuri, iar apoi va avea loc selectarea definitivă a candidaţilor acceptaţi.

Pus la punct şi ”crescut” de liga studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, proiectul atrage anual interesul a sute de studenţi. Anul trecut au fost 650 de tineri care şi-au depus CV-ul pentru a studia în cadrul laboratoarelor. Scopul proiectului este de a extinde şi consolida cunoştinţele teoretice ale studenţilor. De cealaltă parte, companiile îşi promovează imaginea în rândul tinerilor, în plus îşi pot şi recruta de pe băncile facultăţilor viitorii angajaţi.

Studiul, mai important decât posibilitatea unui loc de muncă

De ce ar participa studenţii la o activitate extracurriculară care necesită timp şi efort? Majoritatea spun că urmăresc să-şi perfecţioneze cunoştinţele şi nu un loc de muncă.

„Din sondajul efectuat a rezultat că studenţii care iau parte la Liga AC Labs o fac pentru a dobândi cunoştinţe suplimentare, nu pentru a intra în legătură cu firmele în vederea obţinerii unui loc de muncă încă din facultate”, am aflat de la Eliza Vânătu, coordonatoarea proiectului.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor