Liga 4 Timis: Campioana de pe teren, mentinuta si de a doua comisie de disciplina

De M. Hoster
8Comentarii
Liga 4 Timis: Campioana de pe teren, mentinuta si de a doua comisie de disciplina
Aşa cum a anunţat, Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş a dat, marţi dimineaţa, verdictul în urma analizării contestaţiilor depuse după prima decizie luată în cazul stabilirii campioanei. Verdictul: Ghiroda rămâne câştigătarea Ligii 4 şi va reprezenta Timişul la barajul pentru liga a treia.

Întrunită a doua oară într-o săptămână, cu membri noi, după ce vechea componenţă fusese contestată, Comisia de Disciplină a AJF Timiş a decis să menţină hotărârea luată de prima comisie. În concluzie, Ghiroda rămâne campioana judeţului şi va reprezenta Timişul la Barajul pentru Liga 3.

„Cu privire la capătul de cerere legat de desemnarea campioanei judeţului Timiş, apelul va fi admis, desemnarea campioanei judeţului Timis fiind atributul exclusiv al AJF Timis în baza rezultatelor omologate, nefiind atribuţia acestei comisii de disciplină”, se spune în decizia Comisiei.

„Comisia de Apel hotărăște: respingerea apelului formulat de CS FC Chisoda că fiind lipsit de interes, echipa retrogradând (deja) în liga a VI-a și nemaiavând vreun sens să solicite omologarea tuturor rezultatelor din retur cu 0-3. De asemenea, Comisia de Apel consideră că cererea formulată de domnul Alin Rus (președintele clubului CS FC Chisoda), și înregistrată la AJF Timiș cu nr.49/29.05.2014, nu îmbracă forma legală necesară conform actului constitutiv. Comisia de apel, analizând, a constatat că acesta conține prevederi clare vizavi de mandatul necesar pentru acest anunț de retragere din campionat și anume la articolul 35 se prevede că comitetul director poate împuternici una sau mai multe persoane cu funcții, inclusiv persoane care nu au calitatea de asociat ori sunt străine de asociație pentru a încheia acte juridice în nume și pe seama CS FC Chisoda. În opinia comisiei de apel, însă, apare ca obligatorie o hotărâre de adunare generală în temeiul articolului 22 din statut, întrucât prin retragerea din campionat, inclusiv scopul înființării asociației nu mai poate fi atins; de asemenea aceste acte trebuiau depuse odată cu cererea de retragere și întocmite cu respectarea termenelor, decurgând din articolul 21, respectiv 22, din statutul CS FC Chisoda”, se arată în motivarea comisiei.

Noua comisie mai atrage atenţia că în ceea ce priveşte componenţa primei comisii aceasta nu ar fi fost iniţial contestată de cei de la ASU Poli, mai mult reprezentantul clubului a semnat şi procesul verbal.

„În al doilea rând comisia de apel constată că în cadrul ședinței comitetului executiv al AJF Timiș, din data de 25.02.2014 s-a stabilit componența comisiei de disciplină pentru Liga a IV-a, aceasta fiind afișată pe site-ul AJF Timiș ca și celelate comisii. Componența acestei comisii nu a fost contestată de niciun reprezentant al cluburilor din liga a IV-a, ba mai mult reprezentantul echipei de fotbal ASU Politehnica Timișoara, dl. Brindescu Sorin, care are calitatea de membru în comitetul executiv a a semnat și aprobat componența acestei comisii”, mai susţin membri comisiei.

AJF, prin comisia întruntă, spune că apelul celor de la Chisoda pentru omologarea rezutatelor cu 0 – 3 este „ciudat”: „ Cu privire la apelul formulat de către reprezentanții echipei de fotbal ASU Politehnica Timișoara, aceasta apare cel puțin sub aspect procedural „incident” și făcut în numele unei persoane care ar avea de câștigat în cazul în care apelul principal, cel al echipei de fotbal CS FC Chisoda, ar putea fi admis , din acest punct de vedere este o veritabilă cerere de intervenție în interesul clubului CS FC Chişoda, care în mod ciudat solicită să-i fie omologate toate rezultatele cu 0-3, deteriorand si încălcând principiile și normele sportive”.

Mai mult, cei de la Comisie spun în decizia luată că apelul depus a fost realizat după metoda … copy-paste: „Având în vedere că motivele de apel sunt identice (copy-paste) cu cele prezentate de membrii clubului CS FC Chişoda, comisia de apel nu va mai face aceeaşi analiză şi va decide respingerea acestuia ca nefondat”.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor