Liderul sindicatului SANITAS Timis a depus lista cu revendicarile medicilor la Prefectura

De Valentin Rusu
Liderul sindicatului SANITAS Timis a depus lista cu revendicarile medicilor la Prefectura
Medicii timişoreni au anunţat deja că nu vor ieşi în stradă să protesteze, la Timişoara. Mai precis, au spus că este puţin probabil acest lucru. Asta nu îi împiedică pe doritorii din Timiş să participe la protestele ce au loc la nivel naţional, în alte judeţe ori în capitală. De altfel, până în 27 septembrie, de la ora 11:00 la 13:00, în fiecare zi, medici din diferite părţi ale ţării vor picheta Ministerul Sănătăţii din Bucureşti.

Chiar dacă medicii din Timiş nu vor protesta local, liderul sindicatului SANITAS Timiş, Livius Cârstea, a depus, miercuri, la Instituţia Pefectului, o listă cu revendicări. Prima dată a înregistrat-o la Biroul Relaţii cu Publicul, apoi a înmânat-o reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Timiş. Medicii timişeni nu vor ieşi în stradă în oraşul de pe Bega, dar sunt solidari cu revendicările colegilor din ţară.

Lista revendicărilor conţine şase solicitări majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege specifică sistemului de sănătate în care proiectul privind performanţa să reprezinte un capitol, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Susţin aceste revendicări reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor: Colegiul Medicilor Dentişti, ai Colegiului Psihologilor, Colegiul Farmaciştilor, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România, Federaţia SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, Societatea Medicilor din Colectivitatile de Copii Tineri şi Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor