Licitatie cu economie la Spitalul Judetean Timisoara. Se cumpara mai multe aparate medicale din aceiasi bani

De Adrian Panduru
Licitatie cu economie la Spitalul Judetean Timisoara. Se cumpara mai multe aparate medicale din aceiasi bani
Se mai întâmplă şi astfel de cazuri! La Timişoara a avut loc o licitaţie unde preţul nu a crescut, ci a scăzut destul de mult. Este vorba despre o licitaţie pentru aparatură medicală, la Spitalul Judeţean Timişoara, unde la final a mai rămas 40 la sută din suma alocată de Ministerul Sănătăţii. Suma rămasă nu se pierde… va fi investită tot în aparatură medicală, tot pentru spital, spune conducerea unității medicale.

La începutul anului 2015, după stabilirea bugetului Ministerului Sănătăţii, Spitalului Judeţean Timişoara i-au fost alocaţi 7.770.000 lei pentru aparatură medicală: staţie de sterilizare catre deserveşte blocurile operatorii şi secţiile unităţii sanitare, o masă de operaţie cu sistem radiologic pentru pacienţii internaţi în spital cu politraumatisme, un videocolonoscop şi un videogastroscop. Masa de operaţie a fost o prioritate pentru spital. S-a discutat despre ea în luna septembrie a anului 2014, la vitzita ministrului Sănătăţii, iar la începutul anului în curs au fost alocaţi şi banii.

La Timişoara este unica secţie de politraumatologie din vestul ţării. Licitaţia pentru toate aceste aparate s-a adjudecat la 4.600.000 lei, făcându-se o economie de 3,1 milioane lei – 40 la sută a făcut spitalul eocnomie pe licitaţie pe aparatură medicală în 2015, respectând toate proceurile legale pe SEAP. Fondurile rămase nu se pierd.

„În urma acestei economii am solicitat Ministerului Sănătăţii ca întreaga sumă să poată fi realocată pentru achiziţionarea de aparatură medicală tot pentru spitalul judeţean. În cursul zilei de ieri (joi, 29 octombrie) am convocat o întâlnire cu şefii de secţii pentru ca în echipă să hotărâm priorităţile pentru aparatura medicală ce urmează să fie cumpărată din această sumă. Am vrut neapărat o decizie cu şefii de secţie, timpul fiind foarte scurt, trebuie finalizată procedura până în 31 decembrie. Astăzi vor fi întocmite caietele de sarcini pentru aparatura solicitată de către şefii de secţii, iar săptămâna viitoare va începe licitaţia”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

S-au solicitat instrumente pentru blocul operator, electrocautere, ecografe, aparatură modernă pentru secţia de prosectură (morgă) şi aparatură pentru un compartiment de terapie intensivă pediatrică, în cadrul secţiei de pediatrie de la Spitalul Judeţean Timişoara. La prima licitaţie, unde s-a făcut economia de 3,1 milioane lei, au participat foarte multe firme.

„A fost o concurenţă acerbă între firme şi s–a realizat această economie. S-a licitat până în ultimele secunde, aşa concurenţă a fost”,mai spune Craina.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !