Liceul Pedagogic din Timisoara a castigat o clasa dotata cu tehnologie de ultima ora

De Valentin Rusu
Liceul Pedagogic din Timisoara a castigat o clasa dotata cu tehnologie de ultima ora
© Smart classroom
La Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara va fi amenajată o sală de clasă cu aparate de ultimă generaţie, de la calculatoare, videoproiector, până la tablete pentru cei care vor folosi această clasă, cu tehnologie de ultimă oră. Elevii din acest liceu au fost în competiţie cu elevi de la alte şcoli din Timişoara pentru a putea beneficia de aceste dotări.

Elevii timișoreni au fost provocați să-și dovedească creativitatea și abilitățile digitale printr-un material video de două minute, în care să arate de ce liceul lor merită să beneficieze de o soluție completă destinată învățământului digital – Smart Classroom.

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost desemnat câștigătorul competiției, în urma celor peste 4.200 de voturi primite pe Facebook și a deciziei Comitetului de Jurizare, constituit din reprezentanți ai firmei care oferă sponsorizare pentru a crea această clasă, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, autorități locale și reprezentanți ai inspectoratelor.

Este vorba de un proiect educațional ce oferă o soluție digitală de învățare completă, care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. Conceptul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și are la bază dotări de top în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, soluția digitală încurajează și schimbul de experiență cu alte licee printr-o platformă cloud.

Pentru a putea intra în concurs, elevii timișoreni au trimis un clip creativ de două minute cu tema „De ce școala mea e cea mai smart. Materialele video înscrise în competiție au fost votate online și apoi au fost evaluate de către Comitetul de Jurizare. În procesul de votare a fost luat în considerare numărul de voturi primite pe Facebook al fiecărui clip înscris (în proporție de 50%), precum și votul din partea juriului oficial (50%).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor