Liceenii din Timisoara vor afla cum sa lupte impotriva coruptiei, in cadrul unei scoli speciale

De Marcel Hoster
Liceenii din Timisoara vor afla cum sa lupte impotriva coruptiei, in cadrul unei scoli speciale
© Tion: Liceenii din Timisoara vor afla cum sa lupte impotriva coruptiei, in cadrul unei scoli speciale
Studenții de la Facultatea de Științe Politice din Timișoara îi vor ajuta pe colegii lor mai tineri din liceele orașului să opună rezistență corupției. 62 de asemenea elevi vor lua parte la o nouă ediție a Școlii de Anti-Corupție.

Începând de luni, 62 de elevi de la liceele din Timișoara vor învăța să recunoască și să opună rezistență corupției, vor cerceta prin sondaj percepția elevilor din liceele din municipiu despre fenomenul corupției. Ei vor dezvolta un spot video original de educare-conștientizare în ceea ce privește anticorupția, de tipul publicității sociale, în cadrul Școlii de Anti-Corupție. Acțiunea are loc în perioada 23 octmbrie – 05 noiembrie 2017, iar cei 62 de elevi sunt din clasele IX-XI.

Participanții Școlii vor studia în cadrul unor ateliere interactive moderate de profesori UVT și practicieni din domeniu, despre fenomenul corupției, manifestările și cauzele acesteia, dar și metodele de prevenire și combatere. Elevii vor dezvolta și aplica în teren un chestionar sociologic, vor analiza, sub ghidarea profesorilor din cadrul UVT, tiparele și tendințele în perceperea corupției de către colegii lor.

„Vrem să înțelegem, împreună cu tinerii participanți, prin ce se manifestă corupția? care sunt formele ei? în ce domenii o întâlnim? care este legătura între corupție și rolul fiecărui cetățean? Cum o depistăm? Și, cel mai important, ce putem face pentru a o diminua?”, a declarat Dana Țurcan, coordonator proiect.

Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării (ASPFC) din cadrul UVT, și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

ASPFC a fost creată în primăvara 2015 pentru a dinamiza viața studențească din Timișoara prin conectarea teoriei academice cu viața reală.

Școala de Anticorupție, nu este la prima ediție, aceasta a avut loc anul trecut și a întrunit un număr de 37 elevi din 5 licee din Municipiul Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !