Liceenii, din nou la simularea Bacalaureatului

De Valentin Rusu
1Comentariu
Liceenii, din nou la simularea Bacalaureatului
Elevii intră, miercuri, din nou în examen. Nu este decât o simulare, dar e un bun motiv pentru a se pregăti pentru adevăratul Bacalaureat, care nu e aşa de departe. Tinerii din clasa a XI-a şi a XII-a susţin proba profilului, la matematică sau istorie. 

Aproximativ 10.000 de elevi dau simularea Bac-ului în Timiş. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului pentru clasa a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie. În cazul elevilor clasei a XII-a, disciplinele sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

O parte dintre elevi vor susține examenul la matematică, iar o parte la istorie. Intrarea în sală s-a făcut  până la ora 8.30, iar testarea a început la ora 9.00. Elevii vor trebui să rămână în sală cel puțin până la ora 10.30. Au la dispoziţie maxim trei ore pentru rezolvarea subiectelor şi vor fi supravegheaţi de profesori de altă specialitate. Sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică, în funcţie de listele afişate pe uşa clasei, câte un elev în bancă, în funcţie de spaţiul disponibil.

Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului și specializării, iar pe 14 martie vor fi anunțate rezultatele.

Calendarul examenelor de Bacalaureat:

26-30 mai – înscrierea candidaţilor la prima sesiune

30 mai – încheierea cursurilor pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a

10-12 iunie – evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română

11-13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de ocmunicare orală în limba maternă

16-20 iunie – evaluarea competenţelor digitale

23-27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

30 iunie – probă scrisă la limba şi literatura română

2 iulie – probă scrisă la limba şi literatura maternă

4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării

7 iulie – afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

11 iulie – afişarea rezultatelor finale

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor