Liber la licitatia pentru dezinsectie si deratizare. Primaria a castigat procesul cu firma Romprest

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Liber la licitatia pentru dezinsectie si deratizare. Primaria a castigat procesul cu firma Romprest
© foto: arhiva
Au trecut patru ani de când în Timișoara nu s-a mai făcut dezinsecție și deratizare în adevăratul sens al cuvântului. Primăria s-a judecat cu firma Romprest, care a contestat licitația demarată de municipalitate încă din anul 2013. În sfârșit se poate trece la treabă, după victoria primăriei în instanță.

După patru ani, în Timișoara va fi reluată dezinsecția periodică. Primăria vrea un contract care să depășească anul 2021, așa că specialiștii instituției de pe C.D. Loga trebuie să pregătească o licitație pe mai mulți ani. Marți, primarul Nicolae Robu a anunțat victoria primăriei în instanță.

„Am câștigat definitiv contra firmei Romprest contestația la licitația pentru dezinsecție și deratizare, după vreo trei ani. Stimați timișoreni, v-am spus de multe ori că motivul pentru care noi nu am putut face așa cum se cuvinte dezinsecție și deratizare a fost că eram blocați într-o licitație de trei ani. Prin urmare, noi nu am avut operator contractat care să facă asta. Ne-am descurcat cum am putut să nu avem necazuri, se știe că unele vietăți, cum ar fi șobolanii, pot crea foarte mari probleme. Evident că și țânțari au fost mult mai mulți. Instanța a respins contestația. Nu știu să vă spun cum procedăm. Eu le-am cerut celor din primărie să finalizeze, astfel încât la primăvară să putem începe. Le-am cerut să se miște cât se poate de repede, să ajungem cât mai curând la un contract, să-l facem pe o perioadă cât mai lungă, ca să cuprindem și anul 2021, să nu ne trezim în aceeași situație”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că le-a cerut celor din primărie să pregătească documentația astfel încât în noul contract să fie inclus și anul 2021.

„Le-am cerut să analizeze. Să fie obligatoriu 2021 și încă doi ani după aceea, pentru că se știe foarte bine, se vede și experiența Sibiului, după anul în care un oraș este Capitală europeană a culturii continuă să vină turiști. Și dacă nu ar fi vorba despre așa ceva, deratizarea și dezinsecția trebuie să fie ca lumea în oraș. Mie mi s-a întâmplat să mă plimb în Piața Victoriei și să văd un șobolan, cred că a știut când să iasă, parcă era domesticit, nici nu s-a speriat. Nu e normal să oferi astfel de priveliști într-un oraș cu pretenții”, a completat Robu.

Istoria zbuciumată a contractului de dezinsecție și deratizare a Timișoarei a început în toamna anului 2013, când vechiul contract a expirat, iar primăria a scos din nou acest serviciu la licitație. Doar firma Romprest Servicii S.A. a participat, însă a fost descalificată pentru că nu ar fi îndeplinit condițiile din caietul de sarcini. Reprezentanții firmei amintite nu s-au dat bătuți și au acționat Primăria Timișoara în judecată. Au urmat patru ani în care nimic nu s-a mișcat în domeniu, municipalitatea așteptând finalul procesului. Cu excepția unei perioade scurte, în 2016, când în Timișoara s-a făcut dezinsecție în regim de forță majoră deoarece exista amenințarea virusului Zika.

Vă reamintim, din vara acestui an, reprezentanții municipalității au semnat un contract cu firma Deraton, care face dezinsecție și deratizare în oraș timp de șase luni, cu 182.000 de lei.

Articole pe aceeași temă:

Foto: arhiva
După patru ani de blocaje și litigii în instanță, Primăria Timișoara a reușit, într-un final, să atribuie contractul de dezinsecție a municipiului. Cel puțin pentru următoarele șase luni și la un sfert din suma prevăzută inițial. Istoria zbuciumată a contractului de dezinsecție și deratizare a Ti...1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor