Liber la finantari pentru proiecte culturale si de tineret! Primaria imparte 3,5 milioane de lei

De Roxana Deaconescu
Liber la finantari pentru proiecte culturale si de tineret! Primaria imparte 3,5 milioane de lei
© Foto: Tion
Asociațiile și fundațiile din Timișoara pot cere bani de la primărie. Municipalitatea pune la dispoziție 3,5 milioane de lei pentru manifestări culturale și de tineret, iar termenul limită este 24 aprilie.

Reprezentanții Primăriei Timișoara dau undă verde concursului de proiecte culturale și de tineret. Două comisii speciale vor analiza fiecare dosar în parte. Persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea 350/2005 pot depune propunerile de proiecte în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă atât pentru domeniul cultural, cât și pentru cel de tineret.

„Procedura aplicată pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă a proiectelor din domeniile cultură şi tineret pe anul 2018 este prevăzută de Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi de Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit culturale şi de tineret de interes local conform HCL 40 din 2016”, transmit oficialii primăriei.

Municipalitatea pune la bătaie 3,5 milioane de lei, bani luați din bugetul local. Atenție! Pot fi depuse doar dosare pentru evenimente ce au loc anul acesta, data limită de depunere a documentelor fiind 24 aprilie, ora 16.

Proiectele se lasă, într-un exemplar, la sediul Casei de Cultură a orașului de pe str. Miron Costin nr. 2 și vor avea mențiunea pe plic „Comisia de Cultură” sau „Comisia de Tineret”. Se depune un exemplar și în format electronic pe CD/DVD/stick.

„Evaluarea și selecția proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către Comisia de Cultură și Comisia de Tineret, constituite prin dispoziția primarului, în perioada 25 – 30 aprilie. Nicio finanțare nerambursabilă nu poate depăși 70% din bugetul total al proiectului”, mai spun oficialii municipalității.

Practic, beneficiarul trebuie să vină cu o contribuție proprie de minimum 30% din valoarea totală a proiectului, din care minimum 10% trebuie să reprezinte neapărat contribuția proprie, diferența de 20% putând fi acoperită din alte surse atrase.

„Având în vedere că în anii anteriori au fost proiecte care s-au desfăşurat în prima parte a anului şi nu au putut fi finanţate, dar şi pentru a accelera procedura de obţinere a finanţărilor nerambursabile, conform. art.20 al. 2 din L. 350/2005, propunerile de proiecte se vor depune în perioada 5-24 aprilie 2018”, transmit reprezentanții primăriei.

Mai multe informații se pot obține la Secretariatul Casei de cultură a orașului sau la nr. de telefon 0256.498.214 ori la adresa de e-mail office@timisul.ro. Sediul instituției este pe str. Miron Costin nr. 2 din Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor