Largirea Pasajului Popa Sapca, programata la primavara. Robu promite: Nu va fi inchis simultan cu Jiul

De Roxana Deaconescu
30Comentarii
Largirea Pasajului Popa Sapca, programata la primavara. Robu promite: Nu va fi inchis simultan cu Jiul
© Tion: Largirea Pasajului Popa Sapca, programata la primavara
Șantierul pentru proiectul de lărgire a Pasajului Popa Șapcă și a străzii cu același nume a început deja, dar lucrările efective la pasaj ar putea fi demarate abia în primăvară. Cel puțin așa și-au programat reprezentanții primăriei și cei ai firmei constructoare, care încă așteaptă avizele necesare de la București.

Pe strada Popa Șapcă a fost deschis deja șantierul, care a fost început cu tăierea copacilor. Proiectul spune că pe strada care va avea patru benzi vor fi în jur de 100 de copaci, potrivit oficialilor firmei Sylc Con Trans. A fost instaurat sens unic de circulație înspre intersecția cu strada Demetriade, pentru ca muncitorii contractați de primărie să poată tăia arborii fără să pună în pericol circulația.

Dacă la Pasajul Jiul se știe deja care sunt pașii lucrărilor, în ceea ce privește proiectul de extindere a Pasajului Popa Șapcă, a străzii cu același nume și a Bd. Antenei nu a fost stabilit nimic. Se așteaptă încă după avizele de la CFR, fără de care intervențiile la trecerea pe sub calea ferată nu pot începe.

„Nu ne putem pronunța încă, avizul nu a venit, este posibil ca intervenția la pasajul propriu-zis să nu se facă decât în primăvară, până atunci să lucrăm doar la lărgirea străzii Popa Șapcă, la lărgirea Bd. Antenei, la sensul giratoriu pe care îl amenajăm acolo. Sunt lucrări mari, nu este o simplă lărgire a străzilor, e nevoie de lucrări la rețele în subteran, trebuie făcut sistemul nou de preluare a apei pluviale, sunt lucrări serioase care pot fi făcute în acest răstimp. Oricum, vom avea grijă să nu fie închise simultan, niciodată, și Popa Șapcă, și Jiul. Lucrările efective pentru lărgirea pasajului pot începe categoric în primăvară”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.

Până una alta, muncitorii firmei constructoare lucrează deja pe strada Popa Șapcă și pe Bd. Antenei. Pe Popa Șapcă se va săpa efectiv în această lună, iar până la începerea lucrărilor la pasaj, strada ar trebui să aibă deja patru benzi.

„Cel mai probabil, lucrările la pasaj vor începe efectiv la primăvară. Nu am stabilit exact, așteptăm avizele de la CFR. Ceea ce se va putea face anul acesta, fără închiderea traficului, se va face. Este foarte improbabil să începem anul acesta la pasaj. Termenul este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru tot proiectul. Se va începe probabil de săptămâna viitoare, cel mai probabil până la sfârșitul lunii, la lărgirea drumului pe Popa Șapcă. Deocamdată, la pasaj este neclar”, a explicat, pentru tion.ro, Bogdan Faur, administratorul firmei Sylc Con Trans.

Proiectul de reamenajare a pasajului prevede lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă și a Bd. Antenei. La finalul lucrărilor ar trebui să avem câte două benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete noi. În prezent, lățimea pasajului este de 8,5 metri, cu două benzi de circulație, iar după intervenții vor fi patru benzi, cu o lățime de 23 de metri. Se vor face și trotuare și piste pentru biciclete, pe ambele sensuri.

Lățimea carosabilului pe strada Popa Șapcă va avea 14 metri, tot acolo urmând să fie amenajate și 47 de locuri de parcare, în spațiile existente între copaci și stâlpi. Va fi amenajată și intersecția străzii Aristide Demetriade cu Popa Șapcă și Bd. Antenei. Lățimea străzii Demetriade nu se modifică, însă în intersecție va fi amenajată o a treia bandă de circulație, pentru viraj la stânga.

Bd. Antenei, cuprins între str. Aristide Demetriade și sensul giratoriu între Calea Sever Bocu și Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu, va avea tot patru benzi de circulație. Proiectul prevede și asigurarea legăturii Bd. Antenei cu Inelul II, printr-un sens giratoriu reamenajat. Se vor amenaja și aici trotuare și piste pentru bicicliști.

Lucrările costă 24 de milioane de lei, fără TVA, adică puțin peste 6,4 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitația a fost câștigată de asocierea de firme SC Sylc Con Trans SRL – lider, cu SC Tableros Y Puentes SA și SC Petrucco SA, șantierul fiind programat să dureze 18 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Articole pe aceeași temă:

A inceput defrisarea pe Popa Sapca. Se circula pe un singur sens

Se face sens unic pe strada Popa Sapca! Deschiderea santierului a fost amanata pe week-end

Santierul de la Pasajul Popa Sapca poate incepe doar cand vine avizul CFR. Blocaj in trafic un an jumatate30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor